Sorun Federasyon’dur, Lucescu değil!..

Keşke bir çaresi bulunsa da, “Futbol Federasyonu yönetimi”, bir dakika, evet “bir dakika” bile gecikmeden  görevden ayrılabilse ve “Futbolumuzu kurtaracak ‘bir ehil başkan ile onun kuracağı bir federasyon’...

Keşke bir çaresi bulunsa da, “Futbol Federasyonu yönetimi”, bir dakika, evet “bir dakika” bile gecikmeden  görevden ayrılabilse ve “Futbolumuzu kurtaracak ‘bir ehil başkan ile onun kuracağı bir federasyon’, bütün kurullarıyla beraber göreve başlayabilse!..
Altmış üç yıldır, “gazeteci, spor yazarı, spor insanı, sporsever bir T.C. vatandaşı” olarak sporun ve elbette futbolun içindeyim; çok açık bir şekilde ifade ediyorum ki; “Bu 63 yılda, bugünkü federasyon kadar, iş bilmeyen, ne yaptığını, ne yapacağını bilmeyen bir federasyon” işbaşına gelmemiştir!..”
Evet, “futbolu kötü yöneten, hatta çok kötü yöneten” federasyonlar gördüm, yaşadım, yazdım, ama “bu federasyonun, Türk futbolunu yönetim şekline ve düşürdüğü gayya ve kaos kuyusuna bakınca” diyorum ki; “Kötü de bir şeydir, hatta çok kötü de bir şeydir, onları bile arıyorum!..”
Uyanın yorumcularım, uyanın spor yazarlarım, uyanın meslektaşlarım, uyansın spor camiası, futbol camiası, “Sorun Lucescu, sorun millî takımın teşkili, taktiği falan değildir”; sorun “Bu federasyondur” ve “ondan kurtulmadıkça”, futbolumuzdaki batış sürecektir!..
“Küme düşmüşüz”, bilinmelidir ki; “daha da düşeceğiz!..”
“Marka değerimiz düşüyormuş”; bilinmelidir ki, “marka değeri olmayan” federasyonlarla “sporda, futbolda marka değeri oluşturulamaz!..”
Olay “sadece millî takım” değildir, öyle olsa “Bulunur bir doğru dürüst bir hoca, bulunur doğru ve hakkı ile seçilmiş bir 30-35 kişilik kadro” ve ay-yıldızlı takım ayağa kalkar!..
Ama futbolumuza “geneliyle” bakın; kulüpler ne hâlde, takımlar “Türk futbol yıldızları ile doluyken, millî takıma çağrılmak için her mevkide 3-5 futbolcu sıraya girerken”, Türk Millî Takımı, “Avrupa ve Dünya Kupası finallerine gitme hakkı için ileri adımlar atmaya, kulüp takımlarımız Avrupa kupalarında başarılı olmaya başlamışken”, birdenbire “niçin” uçuruma yuvarlandık?
Bu federasyon “Ne yaptı” ve de “Ne yapmadı” da, böyle oldu? Dahası, bakalım, acaba bir şeyler y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 375 Okunma Yıktılar perdeyi, eylediler viran! 03 Ocak 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar