Futbol ve Mehmet Özhaseki!..

Kimse kusura bakmasın; dobra dobra söylüyorum; Futbol Federasyonu'nun başında Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu'nun başında Yusuf Namoğlu oldukça, Türk futbolunda işler düzelmez, giderek daha da...

Kimse kusura bakmasın; dobra dobra söylüyorum; Futbol Federasyonu'nun başında Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu'nun başında Yusuf Namoğlu oldukça, Türk futbolunda işler düzelmez, giderek daha da kötüleşir, "dün bugüne kötüleştiği" gibi!..
Biri, "Federasyon'u, başında olduğu günlerdeki Beşiktaş'a çevirdi", eksik kalanları da çevirme gayreti içinde!..
İkincisi; "Yaş yetmiş iş bitmiş" diyenleri "haklı çıkarmak için" elinden geleni ardına koymuyor; kısacası "İki Beşiktaşlı" el ele, "Böyle gelmiş böyle gider, beyler" demekten öteye "hiçbir şey" yapmıyor!..
Bakınız, "Düşünen adam / Sporu, futbolu bilen adam" bir telefon sohbetimizde bana dedi ki; "Öyle bir adam var ki, Futbol Federasyonu Başkanı yapınız, çok değil 6 ay içinde, futbolun nelerin nasıl değişmeye başlayacağını hepimiz beraber göreceğiz!.."
Üç haftadır, yazılarımda "Bir Bilen" diye sözünü ettiğim Turgay Renklikurt Hoca'mdı, "başkan önerisini yapan!.."
O, basınımızın da, spor basınımızın da rahmetli Ali Gümüş (Dünyanın en sevilen sayılan güreş yazarı ve gazetecisi idi. Onu Babıali'nin içinden, spor sayfalarından çıkardılar", işte bugüne bakın; Türk spor basını ve güreşimizin bu basının içindeki durumu ortada) kardeşim gibi, "faydalanamadığı, unuttuğu" bir büyük değer, "zorunlu olarak çekildiği köşesinde" izliyor, notlar alıyor, arşivliyor, ama neye yarayacak?..
Ben ona dedim ki, "Çok işe yarayacak" ve "Bir Bilen'e sordum" uygulaması "böyle" başladı.
İşte onun "Türk futbolunu bataktan ancak o kurtarır" dediği kişi; Mehmet Özhaseki, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Kayseri milletvekili, bakanlık da yapmış, Kayserispor'un onursal başkanı olan bir spor adamı, örnek yönetici!..
İtirazı olan, olacak olan beri gelsin!..
Onun futbolumuz ve kulüplerimiz için, onların sorunları için söyledikleri, çözüm önerileri arşivlerde duruyor; alıp okuyan, ders alan kim?..
Eğer AK Parti onu "Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmazsa", ciddi c...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar