Bir dünya rekoruna sponsor aranıyor!..

Hâlâ Galatasaray-Fenerbahçe maçı ve olayları konuşuluyor, "cezalar" geldi, daha da konuşulacak. Ben sadece "hak edenler, hak ettikleri cezaları aldılar", sakın ola ki, "Tahkim Kurulu" indirim falan yapmasın ve temenni ediyorum...

Hâlâ Galatasaray-Fenerbahçe maçı ve olayları konuşuluyor, "cezalar" geldi, daha da konuşulacak.
Ben sadece "hak edenler, hak ettikleri cezaları aldılar", sakın ola ki, "Tahkim Kurulu" indirim falan yapmasın ve temenni ediyorum ki, "Disiplin ve Tahkim Kurulları" da, bundan böyle "kimsenin gözünün yaşına bakmasın" ve "hak edene, talimatlarda yazılı" cezaları versin; "sabıkalı olanlara" da "en üst sınırdan", hem de!..
Ve "bu girişi yaptıktan sonra", Uluçmarket'in "bu haftaki manşetine geleceğim"; evet "başlıkta" var; "Bir dünya rekoruna sponsor aranıyor!.." Öyle yüz binler, dolarlar, avrolar değil; sadece "35 bin TL için"; o kadar!..
Dünya rekorunu kıracak olan da "İki çocuk anası 39 yaşında, üniversite mezunu" Çanakkaleli bir Türk kadını; millî sporcumuz Derya Can!..
Gerisini, sevgili kardeşim ve meslektaşım Burhan Can Terzi'nin bana gönderdiği maile bırakıyorum:
"Millî dalgıç Derya Can'ın, 'su altında' 60'tan fazla Türkiye rekoru bulunuyor. Dünya rekortmeni, 8 dünya rekoru kırmış; son kırdığı rekorlar -112 metre paletli ve -95 metre paletsiz dünya rekorları... Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında çoğu altın ve gümüş birçok madalya kazanmış. Türkiye'de erkeklerde bile kendisini geçen yok. Şimdiki hedefi de 'Salda Gölü'ne dalıp tatlı su alanında' da dünya rekorunu kırmak. 21-24 Kasım için başvurmuş, 10 Kasım'dan itibaren dalması gerekiyor ama sponsor yok. Sponsor bulunamazsa rekor kırılamayacak maalesef. İki çocuk annesi millî sporcuya sponsor olmak çok mu zor?"
Sevgili Burhan, "Çok zor mu değil mi" bekleyip göreceğiz!..
 
Galatasaray  “neden koşamıyor?..”
 
Anlamıyorum, Galatasaray'ı bunca Galatasaray muhabiri, bunca yorumcu, bunca hem de "Galatasaraylı" spor yazarı izlemiyor mu (Yoksa sahiden izlemiyor mu?)", yazmıyor mu, TV ekranlarında yorumlamıyor mu; bu nasıl iş?..
Yazılan "maç sonu istatistiklerinde kalıyor" ve "o istatistikler üzerine" ahkâm kesiliyor; "Neymiş, Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde en az koşan takımmış, Süper Lig'in bilmem kaçıncısıymış!.."
Buraya kadar tamam da, peki be arkadaşlar; "Galatasaray neden koşamıyor" sorusunu araştırmak, soruşturmak gerekmiyor mu?..
"Neden" sorusu istatistiklerde yok, "bu sorunun cevabını" kim bulacak; "gazeteci, spor yazarı bulacak!.."
Masa başında, bilgisayar başında, TV ekranında "ahkâm kesmek" en kolay iş, eleştirmek çok daha kolay, ama "Neden" sorusuna cevap aramak?..
Galatasaray İstanbul'da, Galatasaray Florya'da, İstanbul'da oturan, Florya'da oturan, Florya'ya yakın oturan, Fatih Terim'le, Hasan Şaş'la, Ümit Davala'yla "arkadaş olan" hiç mi spor yazarı, Galatasaray muhabiri, yorumcu yok?..
Yoksa, Terim'e, Şaş'a, Davala'ya "Galatasaray neden az koşuyor" sorusunu sormaktan mı korkuluyor?.. 
Gazetecilik adına "utanç verici" bir durum var ortada; "sporda bile böyle gazetecilik yapıyorsak", vay mesleğimizin hâline!..
 
Bir “Alex Ferguson” aranıyor!..
 
Mesleğimizin, sporumuzun, futbolumuzun "Bir Bilen"i ile uzun süre "kapalı kalan iletişim kanalını" yeniden açtım.
Sevgili Turgay Renklikurt Hoca'm bu hafta, bana dedi ki;
"18'lik genç futbolcu, 48 yaşında çirkin mi çirkin bir kadınla yaşamaktan tutun, akla hayale gelmeyecek fantezilerden çıkın, her türlü pis işlere açık biriydi. Çok yetenekli olan bu genç, nasihat ceza, kadro harici filan dinlemiyordu. Kulübü Everton en sonunda bıktı ve iyi bir paraya bu genç futbolcuyu başka bir kulübe sattı. Yeni kulübünün menajeri, onu çok ama çok özel bir eğitim projesine tabi tuttu. MENTAL, FİZİK, PSİŞİK, TAKTİK, TEKNİK VE SOSYAL YÖNDEN EHİL UZMANLARA TESLİM ETTİ. Sabırlı davrandı; paraya kıydı. 'Yaptığın kumar' diyenlere, 'Hayır, planlı bir yatırım, Kulübü 10-15 yıl taşıyacak bir yıldız yetiştiriyorum' dedi ve başardı.
O, 'iflah olmaz' denilen gencin adı Rooney ve menajerin adı Alex Ferguson, kulübün adı da Manchester United idi!
O Rooney hâlâ oynuyor, ama 'bizim" Rooney'miz' Batuhan, her gittiği kulüpten, bir yıl sonra kapının önüne konmaya devam ediyor; fizik olarak kaç Rooney eder; yazık!.."
Bizde örnekler say say bitmez hocam, "Bugünün Arda'sından, Burak'ından başlayarak"; ama nerede bir "Alex Ferguson?.."
 
İşte "beyaz" sayfa!..
 
Aziz Yıldırım'ı açık farkla hezimete uğratarak Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç "Beyaz bir sayfa açıyoruz" demişti.
"Böyle" diyen bir Başkan'ın takımın başına "hoca olarak" getireceği "Dünyada sadece bir teknik adam” vardı; Laurent Blanc!..
"Şimdi geleceği" haberleri var, gazetelerde; inşallah olur ve "Blanc'la 'beyaz' sayfa" şimdi açılır!.. 
Soyadı "beyaz" olan bir hoca varken, "kokusu çok erken çıkan" Cocu da nerden çıkmıştı, Allah aşkına?..
 
ŞAKA! 
 
Disiplin Kurulu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak'a ceza vermemiş. "Verse" ne olacaktı; hiç!..
Çok uzun zaman önce, 1950'li yıllarda Dwight Eisenhower ABD Başkanı ve de John Foster Dulles dışişleri bakanı iken, ABD basını "ABD'nin başkansız ve dışişleri bakansız da idare edilebileceğini gösteriyor" diye yazardı; Galatasaray'daki durum da o misal; ne değişirdi ki?..
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar