Hesap ver, Demirören!..

Taaa 50’li yıllarda lisesinde okuduğum Antakya’dayım. Akşamüzeri ile gece arası bir zamanda saat 18.50’de, kaldığım otelin TV salonuna indim, millî maçı seyretmek için… Kocaman bir TV ve...

Taaa 50’li yıllarda lisesinde okuduğum Antakya’dayım. Akşamüzeri ile gece arası bir zamanda saat 18.50’de, kaldığım otelin TV salonuna indim, millî maçı seyretmek için…
Kocaman bir TV ve karşısında koltuklar, onların önünde sehpalar… Kentin en büyük otellerinden birinin yöneticileri, müşterileri için, millî maçı seyrederken verilebilecek hizmeti, hizmet edecek genç dâhil, hazırlamışlar…
Ne var ki, ortada garip bir durum var; “ben dâhil”, millî maçı seyredeceklerin sayısı, biri “ilkokul çağındaki” çocuk dâhil, sadece 4; evet sadece 4! Devre arasında “3 kişi daha geldi”, etti, “hizmetli genç dâhil” 8 kişi!..
Yooo, daha devre arasına gitmeyeyim, “ilk devre sonuna doğru”, dalmışım. Birden çocuk sesi ile uyandım; “Bu da atılmaz mıııı?”
Bakınız, hiçbir şeyi abartmadan yazıyorum. İki yanıma baktım; “uyuduğumu gören var mı” diye… Aaa, sağımdaki ve solumdakiler de dalmış gitmişlerdi.
“Futbol oynama yerine ‘ninnilik’ bir seyir sunan” iki takım vardı ekranda ve resmen “3 büyük adamı” uyutmuşlardı; dahası ilkokullu da dayanamadı, ikinci yarı başlamadan çıktı, gitti, salondan!..
Zaten, ikinci yarıda da “değişen” bir şey yoktu; maç bitti; Ruslar, “kötülerin az kötüsü olduğu için” kazandılar; bizimkiler de, “aylar boyu bahaneler uyduran, sabır isteyen” Hocalarının “uyutma taktiğinin ardına gizlenmek” üzere soyunma odalarına gittiler!..
Utanmalısınız, sayın Yıldırım Demirören; “böyle” bir hocaya “emeklilik ikramiyesini” hem de milyon avrolar ile verdiğiniz ve de vermeye devam ettiğiniz için!..
Ne yaptı bu adamcağız, bunca zamandır; lâf üretmekten, pişkinlik ve “herkesi saf ya da aptal yerine koymak” vurdumduymazlığından başka?..
Şimdi de tutturmuş, “Kadroyu gençleştireceğim, sabır gösterin” diyor da, asıl ve öncelikli olarak yapılması gerekeni, yani “Millî Takım Teknik Direktörlüğünde gençlik aşısına ihtiyaç olduğu gerçeğini” unutturmaya çalışıyor; “milyon avrolar” tatlı!..
Anlayamıyorum, bunca zaman, “bir küçücü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 375 Okunma Yıktılar perdeyi, eylediler viran! 03 Ocak 2024 | 103 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar