Bu nasıl ‘icazet’, Galatasaraylılar?..

Şimdi soruyorum, bütün Galatasaraylılara… Yazacaklarımı dikkatle okusunlar ve de soruma, sorularıma verecekleri cevabı, iyi düşünsünler; zira “yeni bir yetki yolculuğuna çıkarılmak üzereler”...

Şimdi soruyorum, bütün Galatasaraylılara… Yazacaklarımı dikkatle okusunlar ve de soruma, sorularıma verecekleri cevabı, iyi düşünsünler; zira “yeni bir yetki yolculuğuna çıkarılmak üzereler”, Allah yardımcıları olsun!..

İşte soru; bir hukuk profesörü, Galatasaray’da yöneticilik yapmış, hukuk kurulunda, tüzük komisyonunda üyelik yapmış bir hukuk profesörü, Galatasaray TV’den canlı yayınlanan ve de tekrarları ile beraber “yüzbinlerce kişinin izlediği” bir Divan Kurulu toplantısında kürsüye çıkıp, “Evet bu maddelerin olağanüstü genel kurulda karara bağlanması bir yana, görüşülmesi bile tüzüğe ve kanuna aykırıdır. Ama, bizler bunu kendi içimizde halledebiliriz. Başkan’ın ve yönetimin yolunu açabiliriz. İtiraz olmazsa, bu maddeleri geçirebilir, bunu yapmalıyız” anlamına gelen sözler söyleyebilir mi?..

Bu doğrudan “hile yoluyla tüzüğün ve kanunun arkasına dolanarak, saraydan, pardon tüzükten ve kanundan madde kaçırmak” değilse nedir?..

Üstelik bu Sayın ‘Hukuk Profesörü’, Dursun Özbek zamanında da “benzer bir icazet vermiş” ve de Özbek yönetimine “Tüzük ve kanuna aykırı olduğu hâlde yetkiler verilmiştir”; yani “son 3 yıl içinde, bu ikinci icazet vermek!..”

İşte ikinci soru; peki, tüzüğün, kanunun ardına dolanılarak “İstim sonradan gelsin, Biz Başkanımıza güveniyoruz, o verdiği sözleri tutacaktır” icazetiyle Özbek yönetimine verilen “bol keseden yetkiler” yüzünden Galatasaray bugünkü durumlara düşmemiş midir?..

Üçüncü soru; dahası, “İtiraz edilmezse” diyor, hem de “Divan Kurulunda son konuşmayı yapan” Sayın ‘Hukuk Profesörü’; Divan Kurulunda kürsüye çıkan her üyenin  “Olmaz, bunlar tüzüğe aykırıdır” dediğini de görmüşken, kim garanti edebilir, “İtiraz edilmemesini?..”

Bir soru daha; bir üye çıkıp mahkemeye gitse, “Tüzüğe ve kanuna aykırı yapılan işlemler, alınan kararlar ve olağanüstü genel kurul için iptal davası açsa”, dahası “mahkeme de iptal kararı verse”, ki “büyük bir ihtima...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar