Galatasaray'la alay mı ediliyor?..

Gazetelerde ve de gazetelerin web sitelerinde haber; “Galatasaray Kulübünden taraftarlara müjde” başlığıyla, hem de. İnternette tıklıyorsunuz; Oooo, müjde “yılın değil, yılların...

Gazetelerde ve de gazetelerin web sitelerinde haber; “Galatasaray Kulübünden taraftarlara müjde” başlığıyla, hem de. İnternette tıklıyorsunuz; Oooo, müjde “yılın değil, yılların müjdesi!..”
Yönetimden yapılan açıklamaya göre; “Galatasaray Yönetimi, Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ve yanındaki heyeti ağırlamış. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı’nın çevresinde ve stada giriş -çıkışlarda yaşanan sorunlar yerinde tespit edilerek, mevcut merdivenlerin yenilenmesi ve yeni merdivenlerin eklenmesi, yeni bir üst geçidin yapılması ve çevre düzenlemesinin geliştirilmesi konusunda onlardan ‘Belediyenin gerekli her türlü desteği vermesi’ sözü alınmış!..”
“Müjde (!), müthiş kere müthiş”; öyle değil mi? Ortada “çok acı” bir kara mizah var. “Şampiyon takımın sezon başında hazırlık maçlarında ve Süper Kupa finalinde dökülüşünü” seyreden Galatasaray taraftarı, “Süper Lig başlarken, gönüllere rahatlık verecek bir -iki transfer müjdesi beklerken”, siz “verilen müjdeye bakın”; bakın da, gelin, “Galatasaray yönetimi, futbol basınına Galatasaray ile, Galatasaray taraftarı ile resmen ve alenen alay etmesi için fırsat veriyor” demeyin!..
Sevgili Mustafa Başkan kırılmasın, gücenmesin; “Spor yazmaya başladığım” 1955’li yılların kasımından beri, bugüne kadar, “bu kadar zayıf” ve de “sorunlar karşısında dağılmış, panik içinde çabalayan” bir Galatasaray yönetimi görmedim”; demek ki, “böyle bir yönetimin müjdesi” de ancak “böyle” olabiliyor!..
Galatasaray için lig “bu gece” başlıyor; bu düzenleme “yapılacaksa” çoktan yapılmalıydı, “müjde”, ancak “yapıldı” denilseydi, “müjde sayılabilirdi”; bütün bir yaz “mışıl mışıl uyundu”, bu akşamdan itibaren stada “50 bin kişi koşturacak”, siz verilen müjdeye bakın, bakın da Galatasaray’ın hâli pürmelaline ağlamayın!..
“Haklı ve doğru” her eleştiriye, “UEFA, kısıtlama” ağlamasıyla cevap veren bir yönetimin, “para istemeyen işlerde bile” nedendir bilinmez “şeffaf olamayan” bir yönetimin, “Galatasaray Adası faciasına, Kalamış zafiyetini, Taçspor rezaletini de başarı(!) ile ekleyen” bir yönetimin ne duruma düştüğünü ve kulübü de düşürdüğünü, “Galatasaray üyelerinin sosyal medya gruplarının yazışmalarında açık açık görmek” mümkün!..
Genel Kurul öncesi Mustafa Başkan’ın yanında ve arkasında duran, genel kurulda “onun listesine oy veren”, hatta “yan kuruluşlarda yönetici görevi üstlenen” Galatasaray üyelerinin de, artık dayanamayarak “eleştiriler kervanına katılmalarının” ve “hür eleştiri yapabilmek için” yan kuruluşlardaki görevlerinden istifa etmelerinin ne anlama geldiği ortaya değil mi?..
Galatasaray Adası -Suada davalarının temelini teşkil eden “açık alan -kapalı alan ölçümlerini bile doğru dürüst itiraz dilekçelerine, dava dilekçelerine koyamayan” avukatların, adli tatile çok az kaldığı ortada iken, “itirazlarının reddedildiğine dair mahkeme kararını önceki güne kadar neden almadıklarını” sorabilecek “bu soruna vakıf bir yöneticinin olmadığı” bir Galatasaray Yönetim Kurulu’nun, Galatasaray Adası sorununu çözmesi mümkün mü?..
Bin defa yazdım, geldim; “bu konuyu bilen, bilecek olan” çok “hukukçu üye var” Galatasaray’da, ama hemen hepsi “sütre gerisinde gizleniyor”; anlaşılıyor ki, Mehmet Koçarslan’dan ürküyorlar. Ama buna aldırmayan bir üye var Galatasaray’da; Avukat Tayfun Akçay!..
Yıllardır “görev verilmemesine, kulüp avukatı yapılmamasına rağmen” tek kişilik ordu gibi mücadele ediyor, bu konuda!..
Gene “görev vermeyin, kulübün avukatı yapmayın”, ama “Çağırın, dinleyin, ne yapılması gerektiğini sorun; anlatsın sizlere!..”
Yönetim yapmıyor, Divan Başkanı yapsın; çağırsın Kurula, anlatsın, gerçekleri!..”
Artık inanıyorum ki, “Galatasaray Adası’nda Galatasaray Kulübü lehine çözüm” bazı kişilerin işine gelmiyor; evet gelmiyor; yazıklar olsun!..
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar