Utanç tablosu!...

Türkiye Su Topu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün’e mesajımdır! Sayın Başkan, “Federasyonunuzun resmî sitesinin ‘kurumsal’ bölümünde yazdığına göre”, Türkiye Hentbol Federasyonu ile...

Türkiye Su Topu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün’e mesajımdır!
Sayın Başkan, “Federasyonunuzun resmî sitesinin ‘kurumsal’ bölümünde yazdığına göre”, Türkiye Hentbol Federasyonu ile Türkiye Sutopu - Atlama - Senkronize Federasyonu’nda asbaşkanlıklar yaptıktan sonra, 2005 yılından beri de Türkiye Sutopu Federasyonu başkanlık koltuğunda oturmaktasınız.
Şimdi, benim yerimde “bir spor yazarı olsa” idiniz, alttaki tablo karşısında ne yazardınız:
Barcelona’da yapılan 33. Sutopu Avrupa Şampiyonası’nda Kadın takımımız B Grubu’nda ilk grup maçını Rusya ile oynadı ve 35-4 kaybetti.
Sonra Macaristan’a 32-5, sonra İspanya’ya 32-2, sonra da Almanya’ya 12-9 yenildi.
Yani, 4 maçta 111 gol yedik, 20 gol atabildik; averajımız eksi 91!..
(Ben bu satırları yazarken, grubumuzdaki son maçımıza 6 saat var ve “sonunculuk maçı” olarak bizim gibi “0 puanlı, ama eksi 67 averajlı” Sırbistan ile oynayacağız.
Erkeklerde ise A Grubu’ndaki ilk maçımızı Yunanistan ile oynadık 27-1 yenildik. İkinci maçımızda “gol sayımızı yüzde yüz arttırdık” ve daha az gol yedik; 23-2!..
İki maçta kalemize toplam 50 gol var, atabildiğimiz gol sayısı 3; averajımız eksi 47!..
Bugün, grubun “sonunculuk maçını oynayacağız” Hollanda ile; onların da “sıfır” puanı var, ama averajları “eksi 12!..”
“Ne acı bir tablo” değil mi Sayın Başkan?..
Ama “daha acı olan” bir tablo daha var; Şampiyona 14 Temmuz’da başladı ve dün ayın 20’si idi ve Türk kadın-erkek takımları gruplarında 6 maç oynamışlardı, ama resmi WEB sitenizde bu maçlarla ilgili ne haber vardı, ne de sonuçlar!..
“Kafasını kuma sokan devekuşu” misali, Federasyonun sitesine “iki takımla katıldığımız Avrupa Şampiyonası’nda gruplarda oynadığımız maçların sonuçlarını koymamak” ile “bu hazin, bu kabul edilemez gerçeği saklayacağınızı sanıyordunuz”; yazıklar olsun!..
Şimdi “siz benim yerimde olsanız” ve bu acı tabloları yazsanız, yazınıza şu şekilde “nokta” koymaz mı idiniz; “Artık yet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar