Negredo muamması!..

İzmir Beşiktaşlılar Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik de yapmış bir arkadaşıma rastladım, geçen gün. Beşiktaş’ın sadece genel kurullarına değil, Divan Kurulu toplantılarına bile...

İzmir Beşiktaşlılar Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik de yapmış bir arkadaşıma rastladım, geçen gün. Beşiktaş’ın sadece genel kurullarına değil, Divan Kurulu toplantılarına bile giden bir “gerçek” Beşiktaşlı.
“Uzun zaman sonra arkadaş karşılaşması” tablosuna “karşılıklı” imza attıktan sonra, gülerek, “Ne yapıyor sizin Orman Futbolcu Alım Satım AŞ?” diyerek, ayaküstü sohbeti açtım.
O gülmedi; “İki yılın şampiyonluğundan sonra, bizimki futbolu bıraktı, transfer şampiyonluğuna soyundu. Medyadan bol bol övgü alıyor ve de bol bol satış reklamları yapıyor. Tamam da, dönüp hocamız Şenol Güneş’e bakmıyor. Geçen yılın performansı ortada. Bu sezon geçen sezonu da arayabiliriz!..”
Bu girişin ardından daha “birkaç paragraflık daha” söz etti, Beşiktaş’ın bugünkü durumu için, adeta “acılı Adana” ve de noktayı koydu; “Tablo ortada; ‘Battı, bitti, gitti’ dediğimiz Galatasaray, Fatih Hoca’yı getirdi, yanına Abdurrahim Albayrak gibi futbolu, futbolcuyu bilen bir ağabeyi koydu. UEFA sınırlamasına ve kulübün mali durumuna saygılı bir planlama yapan Fatih Terim / Abdurrahim ikilisi, bu yıl da hem şampiyonluğa oynayacak, hem de Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın yüzünü kara çıkarmayacak bir kadroyu kuruyorlar, bizim hâlimize bak. Bir Negredo bulmacasını bile çözemiyoruz. Hoca başka telden, Başkan başka telden çalıyor.”
“Daha sık görüşmek üzere” ayrıldık, ayrıldık da kafama “Negredo olayı” takıldı; kariyeri itibarıyla bizim gibi ülkelerde her yöneticinin “ağzının suyunu akıtacak” bir futbolcu idi, Alvaro Negredo Sanchez.
İspanya Millî Takımı’nda 21 maç oynamış, 10 gol atmış, Real Madrid’ler, Sevilla’lar, Manchester City’ler, Valencia’lar arasında “12 /15 milyon - 20 / 22 / 24 milyon avrolarla bonservisleri alınıp satılmış ve de Beşiktaş taraftarını da “Alıyoruz” diye ayağa kaldıracak bir santrfordu, o; nitekim geçen sezon başında alındığında ayağa da kaldırmıştı!..
“Yaş olarak” Beşiktaş’a geldiğinde, mesela Galatasaray’a gelen Hagi’den de, Drog...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar