“Laklaka” gazeteciliği!..

Enteresan tablolar, enteresan tesadüfler var futbolumuzda; haberi, manşeti bıraktım, yazı dizisi bile olur; ama nerede “yapacak gazeteci, yapan gazeteci?..” Mesela işte “şipşak” birkaç tanesi… Melih Gökçek...

Enteresan tablolar, enteresan tesadüfler var futbolumuzda; haberi, manşeti bıraktım, yazı dizisi bile olur; ama nerede “yapacak gazeteci, yapan gazeteci?..”
Mesela işte “şipşak” birkaç tanesi…
Melih Gökçek gitti, Ankaragücü Süper Lige geldi, Osmanlıspor “neredeyse” Süper Lig’den düşmek üzere!..
Hem de İlhan Cavcav sezonunda, rahmetli İlhan Ağabey’in bir ömür tükettiği “bunca yılın en üst lig abonesi” Gençlerbirliği küme düştü!..
“Kayseri adı Süper Lig’de kalsın” diye genel kurullar yapılarak “Erciyesspor’un Kayserispor, Kayserispor’un Erciyesspor yapıldığı” bir süreci bile yaşayan Kayseri’de, “bir zamanlar en üst ligin korkulan takımlarından” Erciyesspor, “3’üncü ligden de düştü, amatörlüğe…”
Ya, yakın hinterlandı ile beraber 1,5 milyon nüfusa sahip olan Karşıyaka’nın göz bebeği, İzmir’in asırlık kulübünün futbol takımının 2’nci ligden 3’üncü lige düşmesi ve de İzmirspor gibi “amatör küme” yoluna sapacak hâle gelmesi?
“Spora siyaset karışırsa ve karıştırılırsa”, sonun ne olacağına dair “en acıklı örneklerden biridir” Karşıyaka’nın hâli; bütün Türk kulüplerimize “ders olsun” diye yazılmaz mı, yazılırsa okunmaz mı?..
Ama, nerede “bakacak, görecek, biraz araştıracak, yazacak” gazeteci, spor yazarı?..
Varsa yoksa, “o ne dedi, bu ne dedi, o ne cevap verdi, öteki cevaba ne cevap verdi” bak spor sayfalarına, göz at TV ekranlarına “bunlarla” dolu!..
Varsa yoksa, bitmek bilmeyen “Kaç maç kaldı, kim şampiyon olur” tahminlerine, “analiz, diyaliz, alicengiz, esrarengiz (!), dipfriz ve tekrar tekrar tekrarengiz” yorumlarına, sayfalar, ekranlar yetmiyor!..
Hele hele ah o TV’ler… O TV’lerin “spor (!) / futbol programları”; birkaç istisnası hariç, çoğu, insana rahmetli Ahmet Haşim’in “Gurabahane-i Laklakan” eserini hatırlatıyor. Guraba, “garipler” demek, “laklakan” ise “lak lak lak etmekten usanmayan” leylekler anlamına, hanenin anlamı ise zaten malûm; yani “Gariban leylekler bakımevi!..”
Yooo, kimse kızma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 81 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar