Acayip ve garip olaylar!..

Beklenen oldu; Federasyondan eyyam kararı çıktı; “Böyle gelmiş böyle gidecek” sloganı bir defa daha futbolumuza damgasını vurdu.   Spor sayfalarına sızan “Hakem raporu” haberlerini okuyunca, kendi...

Beklenen oldu; Federasyondan eyyam kararı çıktı; “Böyle gelmiş böyle gidecek” sloganı bir defa daha futbolumuza damgasını vurdu.   Spor sayfalarına sızan “Hakem raporu” haberlerini okuyunca, kendi kendime demiştim ki; “Maçı iptal eden kararına bin pişman olmuş bir hakemin, şaşkınlık ve panik içinde yazdığı bir rapor. Federasyona ‘şu kararı vermen lazım’ diye yol gösterecek sebep, görüş yok bu raporda. Aksine ‘Ne karar verirsen ver, beni de kendini de kurtar’ raporu bu!..”
“Bu raporu yazana” da hak vermemek ne mümkün; “Burası” Türkiye… Kim bilir nerelerden ne baskılar, ne telefonlar geldi. Dahası, hakemlik “profesyonellik” adı altında, öyle “yağlı bir kuyruk hâline getirildi” ki, “bırakmayı, bıraktırılmayı göze almak”, kolay mı?!.
Nitekim “beklenen” oldu; Federasyondan da “eyyam kararı” çıktı; “Böyle gelmiş böyle gidecek” sloganı sporumuza, futbolumuza ve yönetimlerine bir defa daha damgasını vurdu. Kısacası “Onlar erdi muradına, biz bakalım sporumuzun, futbolumuzun benzer olaylarla düşeceği yeni çukurlara!..” 
Bu arada “kumpas, mumpas” dendi, diyenler, “kumpas olduğunu ortaya koyacak” laftan öteye “ciddi bir delil” ortaya koyamadılar. Onca insan gözaltına alındı, onca insanın “sanık ya da tanık olarak” ifadeleri alındı, ama Emniyetimizden “kumpas olduğuna dair” ne bir açıklama geldi, ne de anlı şanlı “polis muhabiri” arkadaşlarımız bilgi sızdırabildi; yoksa “kumpas falan” diye bir şey mi yoktu, gazetecilik mi?..
Ortada bir “acayiplik” vardı, ama nerede ve nasıl; işte onu anlayan da, anlatan da yoktu. Ne var ki, basın toplantılarında, gazetelerin spor sayfalarının köşe başlarında, TV ekranlarında ise “kahraman edalılar” çoktu!.. 
Şimdi “savcılık ve mahkeme” sürecine girildi, bakalım ortaya “ne” çıkacak?..
Ya, 6222 sayılı “Sporda şiddet” kanunu ve onun “değiştirilen” devamına göre yargılanmaktan ve “birkaç kişiye sinek vızıltısı cezadan” öteye “bir şey çıkmazsa” ne olacak; kulüp, takım, ek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar