Yeni Kurtuluş Savaşı

Türkiye, son üç yıldır olağanüstü şartlardan geçiyor. MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreç; 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT...

Türkiye, son üç yıldır olağanüstü şartlardan geçiyor. MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreç; 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT tırlarının durdurulması, Kandil’in çözüm sürecini tek taraflı bozup saldırılara başlaması, HDP-PKK iş birliği ile 6-7 Ekim Kobani kalkışması, PKK’nın şehirlerde sözde özerklik ilanı ile çukur siyaseti, DAEŞ’in ve YPG’nin Ankara-İstanbul ve Antep katliamları, ABD’nin de göz yumması ile PYD-YPG’nin güney sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturma girişimleri ve nihayet FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile sürdü.
***
Neredeyse saymakla bitmeyecek tüm bu girişimlerin üstesinden gelerek siyasi ve ekonomik istikrarını korumuş ve ortalama yüzde 4 büyümüş güçlü bir Türkiye var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumu şu sözlerle değerlendiriyor:
“Son üç yıldır bir ateş çemberinden geçiyoruz. Cumhuriyetten sonra yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Bu savaşı tek bir cephede değil, askerî, siyasi ve ekonomik cephelerde veriyoruz...”
Bir yandan PKK ve Suriye’deki kolu PYD-YPG terör örgütleri Türkiye’ye savaş açmış durumda. Öte yandan DAEŞ İstanbul-Ankara-Bursa-Antep gibi yerlerde canlı bombaları patlatarak Türkiye’nin istikrarını ve turizmini, güvenli yatırım ortamını hedef alıyor.
***
Öte yandan dost ve müttefik bildiklerimiz; PKK’nın Suriye kolu PYD-YPG’yi DAEŞ’in boşalttığı yerlere yerleştirerek Kuzey Irak’tan Akdeniz’e kadar uzanan Suriye’nin kuzeyinde bir PKK-YPG terör koridoru oluşturmanın gayreti içindeler. Diğer yandan Irak’ı yanlış politikaları ile İran’ın insafına terk eden ABD; Kuzey Irak’ı Musul ve Kerkük’ü DAEŞ’ten kurtarıp buraları da İran’ın etkisine bırakmanın arifesinde. Musul-Kerkük ve Tel Afer’deki Türkmenler zor durumda. Tüm bu belalar yetmiyormuş gibi 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ, Avrupa başkentlerinde PKK ve YPG uzantıları ile iş birliği yaparak Avrupa kurumlarından Türkiye aleyhine kararlar çıkartıyorlar. Dost ve müttefik zannettiğimiz ülkeler ise terör örgütü yandaşlarına kol kanat geriyor, müsamaha gösteriyorlar. Hatta Türkiye’nin canını yakan terör örgütleri ile mücadelesini sahte, saçma sapan gerekçelerle engellemeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar