Yeni kabine ve Rusya krizi…

Başbakan Ahmet Davutoğlu; dün Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı istişare sonucu 64’üncü hükümeti açıkladı. İnşallah; ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve coğrafyamız için...

Başbakan Ahmet Davutoğlu; dün Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığı istişare sonucu 64’üncü hükümeti açıkladı. İnşallah; ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve coğrafyamız için hayırlı uğurlu olur.

Yeni kabine üyelerinden ikisi hariç hepsini yakından tanıyoruz. Hepsi kendi konusunda uzman, tecrübeli, kendini kanıtlamış güzide isimler. Hem parti içerisindeki siyasi çalışmaları, hem kendi seçim bölgelerindeki siyasi başarıları olan insanlar. Kabinenin en az yüzde 70’i AK Parti’nin en deneyimli ve en başarılı üyelerinden oluşuyor.

Tecrübe, bölgesel dengeler ve liyakatli yeni isimlerden oluşan bir kabine. Listeye bakıldığında Sayın Cumhurbaşkanı’nın tavsiyelerinin dikkate alındığı görülüyor. Yatırımcı-icracı bakanlıklar için seçilen isimlerin çoğu çalışma performansı yüksek. Türkiye’yi, 2023 hedeflerine taşıyabilecek isimler. Benim için sürpriz olan Sayın Nuretin Canikli ile Sayın Recep Akdağ’ın kabineye girmemiş olması. Taner Yıldız Bey’le, Ali Babacan’ın da hükümete girebileceklerini düşünüyordum, yanılmışım. Bayan bakan sayısının ikiye çıkması ise kabine içinde sevindirici bir başka gelişme.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar