Yapanın yanına kâr kalmıyor…

39 masum insanın canına kıyan, onları katleden canavar sağ yakalandı. Şükürler olsun. Başta İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü olmak üzere polisimizi ve istihbaratçılarımızı tebrik ediyoruz. 17...

39 masum insanın canına kıyan, onları katleden canavar sağ yakalandı. Şükürler olsun. Başta İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü olmak üzere polisimizi ve istihbaratçılarımızı tebrik ediyoruz. 17 gündür uyumadılar, ar-namus meselesi yaptılar ve kaçınılmaz mutlu sonucu elde ettiler. Bravo, Allah razı olsun. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kadar profesyonel ve dengesiz birini sağ ele geçirmek müthiş bir beceri ve cesaret isteyen bir iş. Ayrıca 17 günde 20 uyuyan hücrenin operasyonlarda çökertilmesi de ciddi bir kazanç.
***
Saldırgan ile birlikte ele geçirilenler ise düşündürücü. Suriye’ye kaçmak isteyen terörist bunu başaramadan yakalandı. 17 günde 52 operasyon yapıldı. Ele geçirilen drone ne anlama geliyor? Acaba Reina saldırısı öncesi bu drone'la çekim, dolayısıyla keşif mi yaptı? Yoksa bundan sonraki bir saldırının keşif ve gözetimi için mi kullanılacaktı bu cihazı? Sorgudan sonra ortaya çıkar. Bulunduğu evde iki tane tabanca yakalandı. Polisimizin başarılı operasyonu ile “Kimsenin yaptığı artık yanına kâr kalmayacak” sözünün gereği yerine geldi.
***
Teröristin sorgusu profesyonel sorgucular tarafından yapılıyor. Ancak bu tür taşeronluk işlerde iş gören eleman sadece taşeron örgütün ismini bilir. İşi taşere edenden asla bilgisi olmaz. Zaten bilgisi olsaydı şimdiye kadar on kez ya kaçırılır ya da ortadan kaldırılırdı. Eğer kullanıcı bir yabancı istihbarat servisi ise eleman bunu bilmez-bilemez. Aldığı yardımlar için İstanbul Valisi, “Tabii ki ona o gün yardım eden birileri var” cevabı verdi. Afganistan ve Pakistan’da iki yıl eğitim almış. İran sınırından Türkiye’ye illegal giriş yapmış. Sorguda ortaya çıkacak bilgiler çok önemli. Bu kıymetli bilgilerin ışığında Reina soruşturmasında önemli adımlar atılabilir.
***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar