“Taziye” rezilliği

Değerli büyüğümüz, gazetemizin kurucusu Enver Ağabey’imiz üç yıl önce bugünlerde aramızdan ayrıldı. Onu tanıyan, bilen herkes, hepimiz hasret ve hayır dualarıyla yâd ediyoruz. Mekânı...

Değerli büyüğümüz, gazetemizin kurucusu Enver Ağabey’imiz üç yıl önce bugünlerde aramızdan ayrıldı. Onu tanıyan, bilen herkes, hepimiz hasret ve hayır dualarıyla yâd ediyoruz. Mekânı cennet olsun. Aramızdan geçici olarak ayrıldığına inanıyorum. O bizim patronumuz değil, yeri geldiğinde babamız çoğu kez de en yakın abimizdi. Güler yüzünü; sınırsız sevgisini, doyumsuz sohbetini özledik. Onun açtığı yolda onunla beraber yürüyoruz. Kendisini hasretle, sevgi ve rahmetle yâd ediyoruz.

***

İç savaşın 5’inci yılı bitecek olan Suriye’de; ABD ile Rusya’nın ateşkes konusunda anlaştığı dünyaya duyuruldu. Umarım ateşkes kalıcı olur. İnşallah daha fazla insan ölmez. Ama ben ateşkesin bu maksadı sağlayacağına ve uzun vadeli olacağına inanmıyorum. Çünkü ateşkesi sağlayan iki önemli gücün bundan beklentileri farklı. Zavallı Suriye halkı… Katledilen 270 bin kişi ve 8-10 milyon mülteci çok kimsenin umurunda değil gibi geliyor insana.

ABD’nin tek derdi ve beklentisi DAEŞ’in Irak ve Suriye’de etkisiz hâle getirilmesi. Ama ABD bunu “taşere etmeye" çalışıyor. DAEŞ ve El Nusra gibi yapılarla başa çıkacak taşeron ülke ve örgütler arıyor. Bulduklarına da her türlü desteği, imkânı ve tavizi vererek onları sahaya sürüyor. Obama kendi toprakları dışına Amerikan askeri göndermek istemiyor. Suriye’de; İran-Rusya, PYD ve Esad rejiminin muhaliflere ve Suriye halkına yaptıkları zulüm ve katliamdan çok bu aktörlerin DAEŞ’e verdikleri zararla ilgileniyor. Başkan Obama; göreve geldiğinden bu yana dışarıya ABD askeri göndermediği gibi yurt dışındakileri de geri çekti. Irak ve Afganistan örneklerinde olduğu gibi. Bu hamlesi ABD ekonomisinin toparlanmasına da vesile oldu. Ancak Başkan Obama, son yıllarda Orta Doğu’da Şii eksenine yaklaştı. Onların önünü açtı. İran’la nükleer anlaşma ve uygulanan ambargonun kaldırılması bölgedeki politika değişikliğinin en önemli işaretleri. Hizbullah el altından İsrail’e olumlu mesajlar gönderiyor. Başkan Obama, sanki Şii İslam’la iş birliğini tercih etti. Oysa İslam’ın Şii’si, Sünni’si yok.

İslam tek. Obama, Şia’ya yanaştı. Rusya-İran ve Suriye rejimi “DAEŞ’e saldırıyoruz” diye muhaliflere hücum etmeye devam ederlerse bu ateşkesin bir anlamı olmayacak.

Herkes gayet iyi biliyor ki Rusya ve Esad, PYD’yi de kullanarak DAEŞ bahanesiyle muhaliflere bomba yağdırmaya devam edecekler. Rusya’nın daha önce “DAEŞ’i bombalıyoruz” dedikleri yerlerde bir tane DAEŞ militanı yoktu. Korkarım ki yine maymuncuk gibi her kapıya uyan DAEŞ anahtarını kullanarak Esad ve destekçileri, muhalifleri vurmaya devam edeceklerdir.

Rusya ve İran’ın Suriye’deki amaçları malum. Onlar Esad ve rejimini ne pahasına olursa olsun iktidarda tutmaya çalışıyorlar. DAEŞ ile mücadele umurlarında değil. DAEŞ, Esad rejimine zarar vermediği sürece İran ve Rusya için bir tehdit değil. Rusya, İran’ı da yanına alarak Yemen’e, Suriye’ye ve hatta Irak’a yerleşme gayretinde.

***

Ankara saldırısının bıraktığı moral bozukluğunu Türkiye üzerinden atıyor. Bu ülkenin havasını teneffüs eden; suyunu içen, ekmeğini yiyen bir insan işinden çıkıp evine gitmek üzere olan 29 masum canı katleden bir şerefsizi kutsamaz, onu övmez. Bu terörist için taziye çadırı kuranlar bu ülkenin insanı olamazlar. İntihar eden birine ne taziyesi? Böyle bir katile, böyle bir haysiyetsize ‘Oğlum’ diye sahip çıkan babaya da sormak lazım. Bu mudur yetiştirdiğin evlat?

Ülkemizin başkentini kana bulayan bu vatan hainine, bu caniye ne taziyesi düzenliyorsunuz? Hiç mi utanmanız yok? 70 milyon insan size öfkeli, haberiniz olsun. Katliam yapan bir teröristi yücelten o milletvekiline de yazıklar olsun. Aldığın maaş haram olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar