Sistem krizi çözülüyor

Salı, Meclis'in en kalabalık günüdür. TBMM'de partilerin grup toplantıları nedeniyle ciddi bir yoğunluk oluşur. Ülkemizin dört bir yanından partililer grup toplantılarına âdeta akar. Seçmen o gün hem bölge...

Salı, Meclis'in en kalabalık günüdür. TBMM'de partilerin grup toplantıları nedeniyle ciddi bir yoğunluk oluşur. Ülkemizin dört bir yanından partililer grup toplantılarına âdeta akar. Seçmen o gün hem bölge vekillerini, hem de bakanları görebiliyor çok ısrarcı olanlar bakanlara isteklerini aktarabiliyor. Daha ötesi kendi vekillerinin de yardımı ile Başbakan'la parti lideriyle Meclis'te veya bahçesinde fotoğraf çektiriyor. Meclis dün de bu tablodaydı.

***
AK Parti grubunu izledim. Ziyaretçi ilgisi had safhada idi. Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeminde ekonomik dalgalanmanın Türkiye'ye etkileri vardı. Bugünlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaların küresel piyasalardaki olumsuzluklardan kaynaklandığını belirten Başbakan, hem iş dünyasına hem de sade vatandaşa "Küresel piyasalardaki hareketler ve kurlardaki oynaklık konusunda tedbirliyiz, dikkatliyiz" diyerek güven telkin etti, tedbirleri sıraladı. Devletin kısa vadeli 5 milyar dolarlık alacağı Türk Lirası cinsinden alması, yine sözleşmelerin TL üzerinden yapılması bunlardan bazıları.
***
Meclis'in yakın gündemi de ağırlıklı olacak. Çünkü 5-16 Aralık arası Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri yapılacak. Bütçe maratonu arasında ise Yıldırım'ı önemli bir yurt dışı ziyaret bekliyor. 5 Aralık'ta Başbakan, bütçe ile ilgili konuşmasını yaptıktan sonra 7 bakan ile birlikte Rusya'ya hareket edecek. Rusya Başbakanı Medevev ile görüşecek 7 Aralık'taki Kazan ziyaretini müteakip Türkiye'ye dönecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar