Referandum kampanyası başlıyor

İktidar partisi, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin lansmanı yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda yapacak. Bu lasnsman ile Genel Başkan Binali Yıldırım kampanyanın resmî startını vermiş...

İktidar partisi, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin lansmanı yarın Ankara Arena Spor Salonu’nda yapacak. Bu lasnsman ile Genel Başkan Binali Yıldırım kampanyanın resmî startını vermiş olacak.
Kalabalık-coşkulu bir lansman olması bekleniyor. Bir öneki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dâhil partinin tüm kurucuları ve üyeleri davet edildi. Tanıtıma eski Başbakan Ahmet Davutoğlu umrede olacağı için katılamıyor.
***
Pozitif bir üslubun kullanılacağı kampanyanın son koordinasyonu dün akşam Başbakan’ın başkanlığında yapıldı. Yarın Başbakan bir konuşma yapacak. Kampanyada kullanılacak sloganlar tanıtılacak, hazırlanan müzikler dinlettirilecek, bir film gösterimi olacak.
Kampanya sürecince cuma-cumartesi ve pazar günleri illere mitinglere gidilecek. Çarşamba-perşembe günleri televizyon programları-röportajlar yapılacak. Yeni sistem, iletişim araçları vasıtası ile halka anlatılacak. Başbakan’ın, bazıları Cumhurbaşkanı ile olmak üzere 60 şehre gitmesi bekleniyor. Megakent İstanbul için özel bir program uygulanacak.
***
Referanduma tam 7 hafta var. Vatandaşın karşısına her hafta farklı bir konseptle çıkılacak. Yani billboard, gazete ilanları, TV reklamları-filmleri, sosyal medya ilan ve mesajları, sloganlar her hafta değişecek-yenilenecek. Seçmen kampanya süresince pozitif bir dil ve pozitif sloganlar işitecek. Hedef, anlamlı bir ‘evet’ oranına ulaşmak. Son gelen kamuoyu yoklamaları yüzde 52 ile 56 arasında değişiyor. Benim tahminim yüzde 55-56 bandında bir evet. AK Parti’nin hedefi ise yüzde 60’ın üzeri. Başbakan’ın çıtası ise yüzde 65’in üzeri. Hep birlikte göreceğiz.
***
Hep uyarıyorum, yine uyaracağım. Referandum sonucunu olumsuz etkilemek için önümüzdeki günlerde ekonomik saldırılar; diplomatik oyunlar ve terör saldırıları olabilir, bunlar artabilir? Hepimizin uyanık olması lazım. Algı operasyonlarının tuzağına düşmememiz gerekiyor. Bir uyarı ile bu bahsi kapatalım. Türk milletinin, bu topraklarda yaşayan insanların ilk kez eline kendi ikbalini belirleme imkânı geçti. Herkesin bu tarihî fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar