Pakistan FETÖ’den kurtulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan-Özbekistan ziyaretleri kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldik. Havaalanından kaldığımız otele kadar her yer Türk bayraklarıyla, Erdoğan posterleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pakistan-Özbekistan ziyaretleri kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldik. Havaalanından kaldığımız otele kadar her yer Türk bayraklarıyla, Erdoğan posterleri ile ve Türk-Pakistan dostluğunu vurgulayan pankartlarla donatılmıştı. Alınan çok sıkı güvenlik önlemlerine rağmen halk Sayın Erdoğan’ı uzaktan da olsa ilgi ve coşkuyla selamladı.
“Dost ve kardeş ülke” deyiminin tam hakkını veren ülke bizim için Pakistan’dır. Türkiye’ye karşı müthiş bir muhabbet besliyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ciddi saygı duyuyorlar. Burada bir dost, bir kardeş millet sıcaklığını samimi olarak hissediyorsunuz. Türkiye ne zaman dara düşse hem Pakistanlılar hem de Afganlar imdadımıza ilk koşanlar olmuştur. 15 Temmuz darbe girişimine ilk tepkiyi gösteren ve heyetler göndererek desteklerini belirten ülkelerin başında Pakistan geliyor.
Sayın Cumhurbaşkanının Pakistan ziyaretinde öne çıkan birkaç önemli başlık var. İlk başlık FETÖ ile ortak mücadele, ikinci başlık Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir sorununa Sayın Erdoğan’ın da özel çabası ile barışçıl bir çözüm arayışı, üçüncü başlık ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve serbest ticaret anlaşmasının imzalanması, Afganistan-Pakistan ilişkilerinin geliştirilmesi ve terörizmle ortak mücadele. Pakistan, maalesef FETÖ’nün en güçlü olduğu, en çok yayıldığı, yerleştiği ülkelerden biri. Düşünün ki “PakTürk” adı altında 28 okulu, binlerce öğretmeni ve öğrencisi, birçok şirketi, dergileri-gazeteleri hatta bir de televizyonları var. Korkarım ki burada da birçok yere nüfuz etmişler. Pakistan Millî Eğitim Bakanlığı bu okulları, bu yapının elinden alıp Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte yaşatmaya çalışıyor. FETÖ’cüler öğrencileri-velileri-aileleri sokağa dökerek, mağdur algısı oluşturarak bu girişimi engellemeye çalışıyor. Bu okullarda çalışan FETÖ’cülerin 20 Kasım’a kadar Pakistan’ı terk etmeleri kararı alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar