Özel Kuvvetler, özel işler yaptı

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada 17 Temmuz 2016 günü saat 16.00 itibarıyla bütün yurt genelinde FETÖ girişiminin bastırıldığını ve TSK’da mutlak kontrolün...

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada 17 Temmuz 2016 günü saat 16.00 itibarıyla bütün yurt genelinde FETÖ girişiminin bastırıldığını ve TSK’da mutlak kontrolün sağlandığını duyurdu. Açıklamada darbe girişimini FETÖ’nün yaptığı vurgulandı. TSK’nın çoğunluğunun bu kalkışmayı yapan hainlerle hiçbir alakasının olmadığı belirtildi.
Açıklamada darbe girişiminin nasıl engellendiği şu cümlelerle açıklandı: “Yüksek siyasi liderlik, TSK’nın gerçek evlatlarının ve kahraman emniyet mensuplarımızın anında verdiği tepki ve asil milletimizin engin bir anlayış ve kahramanca karşı koymasıyla içimizde urlaşan cunta heveslisi illegal çete mensubu terörist hainler (FETÖ) ile kahramanca mücadele edilerek layık oldukları cevap verilmiştir.”
***
15 Temmuz gecesi FETÖ’nün TSK’ya sızmış olan unsurları üç cenahtan destek aldılar. Birinci desteği FETÖ’nün emniyet ve istihbarat kuruluşları içindeki elemanları sağladı. İkinci destek TSK içindeki darbe hevesli AK Parti ve Erdoğan düşmanları-muhaliflerinden geldi. Üçüncü ve en önemli desteği dış istihbarat kurumlarından aldılar. Tüm bunlara bir de “Belki başarılı olurlar, tarafımı belli etmeyeyim, nötr kalayım” diye düşünen pısırık, cesaretsiz bazı komutanlardan aldıkları desteği de eklemek lazım. Bu tipler açıktan destek olmadılarsa bile darbecilere karşı durmayarak, onlara engel olmak için bir şey yapmamakla onlara yardım etmiş oldular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar