Listeler açıklanırken...

Bugün saat 17.00’ye kadar siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim edecekler. CHP ve MHP’nin hatta HDP’nin 7 Haziran listelerinden çok farklı liste sunması beklenmiyor. Bu partiler belki kaybettikleri illerde ufak tefek...

Bugün saat 17.00’ye kadar siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim edecekler. CHP ve MHP’nin hatta HDP’nin 7 Haziran listelerinden çok farklı liste sunması beklenmiyor. Bu partiler belki kaybettikleri illerde ufak tefek değişiklikler yapabilirler. Ama ben şahsen AK Parti milletvekili aday listesinde 7 Haziran’a göre önemli oranda değişiklik bekliyorum. Zira Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran’daki 8-9 puanlık oy düşüşünün sebeplerini detaylı analiz ettik. Bu sebepleri ortadan kaldırarak 1 Kasım seçimlerine gideceğiz” diyordu.
Bu mesajın ilk sinyali MYK ve MKYK listelerinin belirlenmesinde verildi. Şimdi ikinci sinyal milletvekili aday listesi ile verilecektir. 8-9 puanlık oy düşüşünü sadece aday listelerine bağlamak tabii ki doğru değil. Ancak aday listeleri de oy düşüşüne sebep olan birçok etkenden birisi.
Malumunuz 7 Haziran’da ben de adaydım. Sahada; sokakta seçmenle yüz yüze gelen, teşkilatlarla kol kola çalışan vekil adaylarının liyakatinin seçmen tarafından benimsenmesinin önemli olduğuna şahit oldum.
7 Haziran’da başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere aday listelerinde hatalar olduğunu sonradan fark ettik. Bölgesinden en yüksek oyu alacak, uygun aday yerine başka saiklerin de devreye girmesi ile ‘biz listeye koyduk, olur’ mantığı ile birçok aday vardı. Bir puanın-yarım puanının bile çok önemli hale geldiği 1 Kasım seçimi için aday listeleri en çok oyu alacak uygun adaylardan oluşacaktır. Ben böyle bir beklenti içerisindeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar