Kardeşlik Planının şifreleri...

Londra’dan Mardin’e aktarmasız uçmak güzel bir duygu. Başbakan’ın Londra’daki programından sonra önceki akşam Mardin’e hareket ettik ve gece ikide Mardin’e indik. Sabah da Mardin Artuklu Üniversitesi’nde...

Londra’dan Mardin’e aktarmasız uçmak güzel bir duygu. Başbakan’ın Londra’daki programından sonra önceki akşam Mardin’e hareket ettik ve gece ikide Mardin’e indik. Sabah da Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Türkiye’nin gözünün çevrildiği salondaki yerimizi aldık. Bölge halkı merakla Başbakan’ın yapacağı açıklamayı beklemeye başlamıştı. İnsanlara, “Başbakan’dan, Hükümetten ne bekliyorsunuz?” diye sorduk. Anlattıklarını dinlediğimde ‘Siz bir sihirli değnek bekliyorsunuz’ dedim. Genç bir delikanlı “Evet, bekliyoruz. Zaten her şeyin yoluna girmesi için imkânsız gibi görülen şeyin başarılması lazım. Biz Hükümete ve Başbakan’a güveniyoruz. Eğer bu kez de bu beklentiyi gerçekleştiremezler ise biz artık buralarda yaşayamayız. Buralar Suriye şehirlerine döner” dedi. İstedikleri, hayal ettikleri yapılamayacak şeyler değil. Ancak zamana ihtiyaç var.


Beklenen an geldi ve Sayın Başbakan birleştirici ruhu temsil ettiğini düşündüğü Mardin’den ‘Yeni Milli Birlik ve Kardeşlik’ dönemini 10 madde ile deklare etti.

Yeni Milli Birlik ve Kardeşlik dönemi Terörle Mücadele ve Rehabilitasyon Eylem Planı ile inşa edilecek. Bu plan 10 bölümden, 60 ana, 300 alt başlıktan oluşan bir dizi iş, işlem ve eylemi kapsıyor. Cuma vaktine denk geldiği için detaylarına çok girilmedi planın. Bu nedenle bölge insanının çoğu bu planla neler yapılacağını çok kavramadı. Onlar sadece Başbakan’ın terörle mücadele konusundaki kararlılığını, Kürtlere karşı beslediği samimi kardeşlik duygularını ve bu sorunun çözümünde ne kadar istekli ve ihlaslı olduğunu gördüler ve hissettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar