Kaçınılmaz sonuç...

Son 6 aydır Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Emin olun ki bu dönemin şartları millî mücadele yıllarının şartları kadar ağır.Orta Doğu’nun sınırları yeniden...

Son 6 aydır Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Emin olun ki bu dönemin şartları millî mücadele yıllarının şartları kadar ağır.
Orta Doğu’nun sınırları yeniden belirlenirken, İran’dan başlayıp Irak ve Suriye’nin kuzeyini kapsayan ve Akdeniz’e kadar uzanan bir terör koridoru, kukla bir devlet oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin bu plana müdahalesini engellemek için her yol denendi. Bir yandan PKK, diğer yandan DAEŞ Türkiye’ye iki koldan saldırdı. Bunlara FETÖ’nün örtülü operasyonları da eklendi. Türkiye’nin içeriye kapanıp kendi canı derdine düşmesi, Suriye ve Irak’taki gelişmelere ve yeni dizaynlara müdahil olması böylece engellenmek istendi.
Türkiye tüm bu girişimlere karşı başarı ile mücadele edince TSK’nın gücünü zayıflatmak ve bir iç savaş çıkararak içe kapanmaya mahkûm-mecbur etmek için 15 Temmuz’da FETÖ’yü kullanarak darbe girişiminde bile bulundular. Ancak Türkiye bu tezgâhın da üstesinden geldi. Darbeyi püskürttüğü gibi kısa sürede derlenip toplanıp Fırat Kalkanı Harekâtı ile oynanmak istenen oyuna çomak soktu. Üst aklın planına inat Suriye ve Irak’taki gelişmelere direkt müdahil oldu. Ulusal çıkarları ve ulusal güvenliği-bekası için meşru müdafaa hakkını kullanarak 98 km’lik bölgede sınırlarını emniyete aldı. Türkiye eğer Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye’ye girmeseydi terör koridoru tamamlanacak ve Türkiye’nin güney sınırları terör örgütlerinin tam bir üssü hâline gelecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar