İnadına THY

Gezi Parkı olaylarını hatırlayın. Başbakanlığa vekalet eden Sayın Bülent Arınç, ‘Gezi heyeti’ni kabul etti. “Derdiniz nedir? Ne istiyorsunuz?” diye sorduğunda; heyetin “Gezi Parkı’na...

Gezi Parkı olaylarını hatırlayın. Başbakanlığa vekalet eden Sayın Bülent Arınç, ‘Gezi heyeti’ni kabul etti. “Derdiniz nedir? Ne istiyorsunuz?” diye sorduğunda; heyetin “Gezi Parkı’na inşaat yapılmasın, ağaç kesilmesin” mealinde bir cevap vermesi bekleniyordu. Oysa heyet, Sayın Arınç’la görüşmeyi müteakip yaptığı basın açıklamasında “3’üncü köprünün, 3’üncü Havalimanı’nın ve Kanal İstanbul’un yapılmamasını talep ettik” dedi. Alakaya tel bağla. 3’üncü Havalimanı ile Gezi Parkı’nın ne ilgisi var? Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse eden üst akıl ile 3’üncü Havalimanı’nı engellemeye çalışan akıl aynı akıldı çünkü.
O heyette yer alanlar bilerek ya da bilmeyerek 3’üncü Havalimanı’na, Kanal İstanbul’a karşı çıkan küresel aktörlerin amaçlarına hizmet ediyordu. Bütün olup bitenler küresel ve bölgesel nüfuz rekabetinin yansımasaydı.
***
Ticaretin merkezi ve hatları değişmeye başladı. Türk Hava Yolları son yıllarda attığı akılcı adımlarla bu değişime ayak uydurdu. THY ile sağlanan ulaşım sayesinde İstanbul uluslararası uçuşlarda transit ülke konumuna yükselmeye başladı. THY’nin genç, dinamik, dünyayı iyi tanıyan yönetiminin akılcı öngörüleri sayesinde THY uluslararası hava ulaşımından dikkat çekici oranda pay kapmaya başladı.
Türkiye’nin ‘geçiş ülkesi’ ya da ‘merkez ülke’ hâline gelmesinden endişelenen rakipler güya güvenlik endişesini ileri sürerek THY’ye engeller çıkarıyorlar. Bir yandan da 3’üncü Havalimanı'nın yakında hizmete girecek olması ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeleri telaşlandırıyor.
***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar