FETÖ-PKK’yı ‘Evet’ korkusu sardı

16 Nisan referandumu yaklaştıkça; kararsızların oranı azaldıkça ve en muhalif kamuoyu araştırma şirketlerinin bile sonuçlarında ‘evet’ tercihinin önde olduğu ortaya çıktıkça...

16 Nisan referandumu yaklaştıkça; kararsızların oranı azaldıkça ve en muhalif kamuoyu araştırma şirketlerinin bile sonuçlarında ‘evet’ tercihinin önde olduğu ortaya çıktıkça başını FETÖ’nün çektiği terör örgütleri paniğe kapılıp algı operasyonlarına başladılar. Öyle yalanlar uyduruyorlar ki; 18 maddelik anayasa değişikliği ile ilgisi olmayan saçma sapan birçok iddiayı ortaya atıyorlar. Bu sistem gelirse Türkiye eyaletlere bölünecek yalanından tutun da cumhurbaşkanı muhtarlıkları kapatacak, Meclis devre dışı kalacak gibi birçok akıl dışı yalanı orta yere saçıyorlar. Milleti hâlâ “aptal; okumaz, anlamaz, göbeğini kaşıyan adam” olarak görüyorlar. Bu cenahın bir yandan fısıltı gazetesi çalışıyor bir yandan da ana muhalefet partisi bu yalanların sözcülüğünü yapıyor.
***
Bazı kuyruklu yalan örneklerini paylaşmak isterim.
“Bu yapılan bir rejim değişikliğidir” diyorlar. Türk devletinin rejiminin ne olduğu anayasada yazılı. Başkanlık ya da yarı başkanlık sistemleri demokratik birer hükûmet sistemi olarak ansiklopedilerde mevcut. Rejim değişmiyor ama rejimin sahibi değişiyor.
“Yeni sistem ile üniter yapı bozulup yerine federasyon getirilecek” deniyor. En büyük kuyruklu yalan da bu. Anayasa’nın ilk 4 maddesi değişmediğine göre nasıl böyle bir iddiada bulunulabilir? Yeni sistemde de üniter yapı korunuyor. Millî irade tek mecliste toplanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar