El-Bab’da tuzak kuşkusu!

El-Bab’da Rus uçaklarının yanlışlıkla askerlerimizin kaldığı bir binayı bombalaması sonucu 3 yiğit vatan evladımız şehit oldu, 11 askerimiz de yaralandı. Olaydan hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Putin...

El-Bab’da Rus uçaklarının yanlışlıkla askerlerimizin kaldığı bir binayı bombalaması sonucu 3 yiğit vatan evladımız şehit oldu, 11 askerimiz de yaralandı. Olaydan hemen sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ve Rus Genelkurmay Başkanı muhataplarını arayarak bu kaza için üzüntülerini ifade edip özür dilediler. Onların bu tavrından sonra diplomatik olarak yapılacak çok fazla bir şey yok.
***
Yapılacak iki şey vardı. Onlar da yapılıyor. Bunlardan birisi böyle bir kazanın bir daha yaşanmaması için tedbir alınması. İkincisi ise ‘Bu olay gerçekten kaza mıdır? İşin içinde bir tuzak var mıdır? Yoksa kaza süsü verilmiş bir intikam saldırısı mıdır?’ konusunun detaylı bir biçimde araştırılması ve incelenmesidir. Kremlin sözcüsünün “Uçaklarımız, Türk partnerlerimizin verdiği koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerinin bulunmaması gerekiyordu” açıklaması meselenin kazanın ötesinde boyutları olduğunu gösteriyor. Genelkurmay Başkanlığının “Uçakla vurulan unsurlarımız takriben 10 günden beri aynı noktada bulunmaktadır” tarzındaki açıklaması tuzak şüphesini daha da güçlendiriyor.
***
TSK bir hattın koordinatlarını veriyor ve askerlerin bu hattın ne tarafında olduğunu bildiriyor. Bir noktanın koordinatını vermiyor. Yani işin içinde bir yanlış koordinat verme durumu yok. Peki, Rus pilotlar Türk askerlerini bilerek mi vurdu? Yetkililer buna gönül rahatlığı ile ‘hayır’ diyor.

PEKİ, NEDİR İŞİN ASLI?

Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar düzelmesi, Suriye’de sıkı bir iş birliğine gitmesi ve bu sorunun barışçıl yollarla çözümü konusunda inisiyatif almış olmaları, Astana sürecindeki başarılı iş birliği en çok üç cenahı rahatsız etmiştir. ABD, İran ve Esad rejimi bu yakınlaşma ve iş birliğinden rahatsız olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar