Dokunulmazlık “imtihanı”

AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda ilk tur görüşmesi dün yazımızı yazdığımız saatte henüz yeni başlamıştı. Normalde akşam...

AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda ilk tur görüşmesi dün yazımızı yazdığımız saatte henüz yeni başlamıştı. Normalde akşam 21.00’de başlaması beklenen görüşmeler CHP ve HDP’nin grup önerilerini geri çekmesi ile erken start aldı. Teklifin ikinci tur görüşmeleri anayasa gereği üzerinden iki tam gün geçince yani cuma günü yapılacak.
Bugün mecliste gördüğümüz kadarıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu dahil AK Parti 316 milletvekili ile tam kadro oylamaya katılacak. İki gün önce meclise gelen 16 dokunulmazlık dosyası ile birlikte hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen vekil sayısı 138’e yükseldi. AK Parti ve MHP grubundan fire beklemiyorum. Herkes gibi CHP milletvekillerinin ne yapacağını merak ediyoruz. Çünkü anayasa değişikliği teklifine CHP’lilerin de direneceği konuşuluyor.
Teklifin görüşme takvimi ile ilgili AK Parti ile anlaşamayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Meclis’te artık en kolay uluslararası bir anlaşma dahil saatlerce görüşülmeden çıkamaz” demiş. Bunun tercümesi şu. CHP’nin, Meclis çalışmalarını engelleyeceğini, meclisi iş yapamaz hâle getireceğini-kilitleyeceğini söylüyor. Allah akıl versin! Kardeşim, millet sizi oraya ‘Çalışın, ülkenin ve vatandaşın isteklerini yerine getirin, problemleri çözün” diye mi, yoksa “Gidin meclisin çalışmasını engelleyin. İş yapılmasını önleyin. Milletin isteklerini karşılayacak düzenlemelerin yapılmasını engellemek için her yol ve yöntemi deneyin” diye mi seçip gönderdi?
Millet teröre, şiddete hem sözlü hem de fiili destek veren vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Bu isteğe açık açık karşı çıkamayan CHP’nin bu konudaki yasal düzenlemeyi engellemeye çalışması anlaşılabilir bir durum değildir. CHP’nin Genel Başkan’a da yakın olan bir kanadı aslında dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyor. Ancak diğer bir kanadı özellikle PKK terör örgütüne açık seçik destek veren HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını savunuyor. Yıllardır “dokunulmazlıkların kaldırılmasını” talep eden CHP’nin bu konuda yalpalamasını seçmen affetmeyecektir. Birkaç CHP’li vekilin oylamaya katılmayacağını öğrendik. Katılanların ise ne yapacağına gelince. Genel Başkan dahil CHP'nin yüzde 80'inin fire vereceğini düşünüyorum. Diğer partilerde de fezlekesi olan bazı isimlerin teklif aleyhinde oy kullanması tahmin ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar