Daha çok özür diler…

Son olarak Ankara’da hortlayan teröre neden ortak tepki veremiyoruz? Neden acımızda, sevincimizde bir ve beraber olamıyoruz? Bu soruları yönelttiğimiz Başbakan Davutoğlu; olaydan 9 dakika sonra HDP Eş Başkanı...

Son olarak Ankara’da hortlayan teröre neden ortak tepki veremiyoruz? Neden acımızda, sevincimizde bir ve beraber olamıyoruz? Bu soruları yönelttiğimiz Başbakan Davutoğlu; olaydan 9 dakika sonra HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın ‘Bu patlamanın sorumlusu katil devlettir. Başbakan ve Cumhurbaşkanına kelepçe takacağız’ açıklamasını hatırlattı. Aslında Demirtaş dahil Meclis'te grubu bulunan 3 siyasi parti liderine ortak tepki için görüşme planladığını ancak Demirtaş’ın sorumsuz ve mesnetsiz açıklamasından sonra sadece Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye çağrı yaptığını söylüyor. Bahçeli son aylardaki istikrarlı tutumunu sürdürüp bu çağrıya da ‘hayır’ dedi.

Kılıçdaroğlu, görüşmeye olumlu yaklaştı ama sonrasında konuyu siyaseten kullanmayı da ihmal etmedi. Fransa’da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıdan sonra Paris’te Fransızların yapabildiğini biz Ankara patlamasından sonra yapamadık.

Bu patlamanın hedefi 1 Kasım seçim sonuçlarını etkilemek olduğu için, üst akıl; muhalefetin iktidarın etrafında en azından böyle bir meselede kenetlenmesini engelliyor. Muhalefet bu konuyu 1 Kasım seçimlerini etkilemek için sonuna kadar kullanacak. Başbakan Davutoğlu ortak tepki-ortak dil için üzerine düşeni yaptığını ve muhalefetin bu konuyu seçim malzemesi olarak kullanmak için kendisine olumlu cevap vermediğini düşünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar