Başka çare bırakmadılar…

Cumhurbaşkanımız, 15-16 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek G-20 öncesinde zirve ülkelerini ziyaret ediyor. Çin ve Endonezya’ya bu maksatla gerçekleştirilen geziye iş adamları, bakanlar ve gazeteciler...

Cumhurbaşkanımız, 15-16 Kasım’da Antalya’da düzenlenecek G-20 öncesinde zirve ülkelerini ziyaret ediyor. Çin ve Endonezya’ya bu maksatla gerçekleştirilen geziye iş adamları, bakanlar ve gazeteciler katılıyor. Gezinin Çin ayağında hem ikili ilişkiler hem de Suriye ve Uygur Türkleri gibi konular ele alınacak. Rusya ve Çin’in vetosu nedeniyle BM’de Suriye ile ilgili bir karar alınamıyor. Vetonun aşılması için telkinlerde bulunulacak. Pekin’de düzenlenecek iş forumuna 400’ü aşkın iş adamının katılımı bekleniyor. Çin’e olan 2.8 milyar dolarlık ihracatımızı 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Gezide ikinci durak Endonezya... Jakarta’da Endonezya-Türkiye iş forumu toplanacak. Türkiye, kasım sonunda G-20 dönem başkanlığını Çin’e devredecek.
Siz bu satırları okurken biz Sayın Cumhurbaşkanımızla bu gezide olacağız. Türkiye’nin PKK, DAEŞ ve DHKP-C’ye karşı başlattığı geniş çaplı operasyonların dumanı tüterken Cumhurbaşkanı’nın planlı gezisini ertelememesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin krizi yönetebildiğini, ne yapacağının belli olduğunu, bir sürpriz beklenmediğini gösteriyor. Bu aslında Sayın Erdoğan’ın yönetim tarzına da uygun bir davranış biçimi. Başkalarının gündemimizi-programımızı belirlemesine izin vermemesi iyi bir şey.
Çözüm sürecinin sağladığı atmosferden istifade ederek şehirlere rahat rahat yerleşen PKK, tüm gücüyle askerimize-polisimize, kamu kurumlarına ve yatırımlara saldırıyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde, kısmen de İstanbul’un bazı semtlerinde bütün güçlerini kullanarak kamu otoritesine karşı geliyor. Akıllarınca silaha-şiddete başvurup devleti dize getirecekler. Şehitler veriyoruz, bu şekilde kudurmaya devam ederlerse korkarım ki şehit vermeye de devam edeceğiz. Bir taraftan ‘çözüm, barış, demokratikleşme’ diyenlerin diğer yandan PKK’nın silahlı unsurlarını yurt içinde tutarak bugünler için hazırlık yaptıklarını, dağdaki silahlı eşkıyalarını yerleşim yerlerine taşıdıklarını görüyoruz. TSK, inlerine bomba yağdırmaya, terör baronlarının rahatı kaçmaya başlayınca yurt sathında bulundukları her imkânı kullanarak askerimize-polisimize saldırıyorlar. Yeni şehitlerimiz var. Başımız sağ olsun. Şifa dağıtan hastanelerden ambulanslara kadar her yere saldırıyorlar. Köşeye sıkıştıkça da saldırmaya devam edecekler. Türkiye’yi âdeta geniş kapsamlı bir sınır ötesi kara harekâtına zorluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar