ABD'de "lobi" savaşı…

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti yoğun bir gündemle devam ediyor. Asıl hedef Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılım olsa da konu başlıkları bol. Türkiye; bu gezide Türk-Amerikan...

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti yoğun bir gündemle devam ediyor. Asıl hedef Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılım olsa da konu başlıkları bol. Türkiye; bu gezide Türk-Amerikan ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi, Suriye krizi ve yol açtığı göçmen sorunu, PYD’nin Kuzey Suriye’deki ilerleyişi, PKK ile irtibatının yanı sıra terörle mücadele gibi siyasi başlıkları ABD’deki tüm muhatapları ile görüşüyor.
***
Lobi atağında mühim bir konu da Paralel yapının kara propagandası. Bu yapının Amerikan kamuoyunda Türkiye ile ilgili oluşturmaya başladığı yanlış algıların yıkılması ve her kesimin doğru bilgilendirilmesi için özel bir gayret sarf ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı bu maksatla kamuoyunda ağırlığı olan misafirler ağırladı.
Önce ‘düşünce kuruluşlarının’ temsilcilerinin akıllarında Türkiye’ye yönelik oluşturulmaya çalışılan imajı giderdi, ardından da paralel örgütün özellikle çok sıkı fıkı olduğu Musevi kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Bu görüşmede Paralel yapının yanı sıra Türkiye-ABD, Türkiye-İsrail ilişkileri de ele alındı. Filistin sorunu konuşuldu. Terörle mücadele ve son Taksim saldırısında hayatını kaybeden İsrailliler konusunda Türkiye’nin gösterdiği ihtimam değerlendirildi. Her konuda fikir birliği olmasa da Musevi kuruluşlar doğru bilgilendirildi, tekrar temas kuruldu.
Bu çerçevede Washington’ın en prestijli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, Erdoğan’ın maratonundaki önemli randevulardan biri oldu. Erdoğan, enstitüdeki hitabında hem akademik hem de siyasi çevrelere birinci ağızdan flulaştırılmaya çalışılan gerçek Türkiye fotoğrafını anlattı. 2023 hedefleri üzerinde dururken sorulara samimi cevaplar verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar