ABD ziyaretinin ilk yansımas

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kritik görüşmeler yaptığı ABD ziyaretinin belki de son yılların en önemli ve başarılı programı olduğunu söylemiştim. Nitekim sonuçları ortaya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kritik görüşmeler yaptığı ABD ziyaretinin belki de son yılların en önemli ve başarılı programı olduğunu söylemiştim. Nitekim sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Bu ziyaretten sonra ABD’nin PKK ile mücadelemize açık desteği artacak, PYD Suriye’de sınırlandırılacak ve PKK’ya desteği önlenecek; DAEŞ’le mücadelede Türkiye daha aktif rol alacak, Suriye’de DAEŞ’le savaşan ana unsur Özgür Suriye Ordusu olacak, bu güç takviye edilecek. Türkiye-İsrail ilişkilerindeki sorunlar giderilecek.

Beklenen sürpriz açıklama dün geldi. Bugüne kadar Türkiye’ye ilişkin bilgileri ulusalcılardan ve FETÖ’cü yazar-çizerlerden almayı ve bu bilgilere dayanarak ülkemiz hakkında yanlış ve haksız değerlendirmeler yapan ABD Ankara Büyükelçisi, Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle ile bir araya gelmiş. Koskoca ABD’nin Dışişleri Bakanı’nı İstanbul’da üç beş muhalif ve Erdoğan nefreti ile yanıp tutuşan köşe yazarı ile bir araya getirip Can Dündar mesajları verdiren, Türkiye’ye özgürlük dersleri vermeye kalkan Sn. Büyükelçi’nin son değerlendirmelerini okudum. Ağzından âdeta bal damlıyor. Göreve başladığından bu yana ilk kez müttefik bir ülkenin Büyükelçisi gibi konuşmuş. Sayın Erdoğan’ın ziyaretinden belli ki etkilenmiş.

Bakın neler demiş: “PKK’yı şiddet kampanyasına son vermeye, silahlarını bırakmaya, meşru müzakereyi kabul etmeye çağırıyoruz. Siyasi amaçlar için şiddet kullanmayı reddediyoruz.”

Eğer bu çağrı samimi ise herkes bunun altına imzasını atar. Açık açık ABD, “PKK’ya silahı göm, şiddete asla başvurma, sorunların meşru, legal yollardan çözümünü kabul et” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar