15 Temmuz’un temeli 28 Şubat’ta atıldı

Cem Küçük, Batuhan Yaşar, Fuat Uğur'dan sonra, Nuri Elibol da, İhlas-Doğan kavgasında karıştı. Nuri Elibol, 28 Şubat sürecinde, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet ve Milliyet'tte atılan...

Cem Küçük, Batuhan Yaşar, Fuat Uğur'dan sonra, Nuri Elibol da, İhlas-Doğan kavgasında karıştı. Nuri Elibol, 28 Şubat sürecinde, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet ve Milliyet'tte atılan manşetleri köşesine taşıyarak, FETÖ destekli o dönemin yargılanmasını istedi. 

Aydın Doğan'ın hesap vermesi gerektiğini dile getiren Nuri Elibol,28 Şubat sürecinin aktörlerinden hesap sorma girişimlerinin bir türlü sonuçlandırılamadığına vurgu yapıyor:

"Yakın tarihin kara lekesi, yıllardır tartışılan ve bir türlü dillerden düşürülmeyen 28 Şubat postmodern darbesine ilişkin hesap sorma girişimleri maalesef bir türlü sonuçlandırılamadı. Açılan davalar sadece ‘apoletliler’ ayağıyla sınırlı kalırken medya ve sivil ayağında yer alan isimlerin üstü hep örtüldü, ya da üzerine gidilmedi. Yargının 28 Şubat örneğindeki hukuksuzluklara ve darbecilere karşı hesap sorabilirliği tartışmalı kaldı."

Nuri Elibol, 15 Temmuz'un temelinin 28 Şubat'ta atıldığı görüşünde:

"Şunu net bir dille ortaya koymalıyız: Eğer dün 28 Şubat postmodern darbesinin askerî, sivil ve medya ayağının üzerine gidilebilseydi, belki bir daha kimse cesaret edip “darbe” kelimesini ağzına dahi alamayacaktı. Eğer 28 Şubat’ın sivil ayağının üstüne gidilseydi ve o günkü manşetlerden hesap sorulabilseydi, Adil Öksüz gibi hainler askerî karargaha alınıp bazı apoletli hainler eşliğinde emlak komisyoncusu rolü kesemez ve kimse darbeye kalkışamazdı."

Peki 28 Şubat sürecinin sivil ayağında kimler var? 
Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, yazısında doğrudan Aydın Doğan'ı işaret ediyor.
Ve tabii ki geçmişteki manşetlerle... 

İşte Nuri Elibol'un o yazısı: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 777 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 348 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar