16 Nisan sonrası

Referandum tarihi olan 16 Nisan yaklaştıkça; sahadaki kararsızlar azalıp “Evet’ oranı yükseldikçe başını Almanya’nın çektiği bazı Avrupa ülkeleri ile terör örgütleri PKK...

Referandum tarihi olan 16 Nisan yaklaştıkça; sahadaki kararsızlar azalıp “Evet’ oranı yükseldikçe başını Almanya’nın çektiği bazı Avrupa ülkeleri ile terör örgütleri PKK, FETÖ ve içerideki yeminli Erdoğan-AK Parti karşıtları aklın-vicdanların kabul etmeyeceği açıklamalar yapmaya, demokrasi, hukuka aykırı adımlar atmaya ve nihayet pişkince yalanlar söylemeye başladılar.
***
“Referandum sonucunu olumsuz etkiler ters teper” korkusu ile eylemlerine ara veren, sokakları karıştırmaktan geri duran PKK, CHKP-C ve FETÖ örgütleri ‘Evet’ sonucunun çıkacağını kestirmiş olacaklar ki 16 Nisan sonrası ile ilgili Türkiye’yi karıştırmak için hazırlıklar yapıyorlar. Başta Almanya olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri de bütün diplomatik teamülleri ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini bir kenara iterek 16 Nisan’da sandıktan ‘Hayır’ çıkması için taraf oldular ve çalışıyorlar.
Almanya ve Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızı Anayasa değişikliği için bilgilendirmek isteyen AK Partili ve MHP’lilere yasak koyan; CHP-HDP-PKK ve FETÖ’nün Avrupa’da ‘Hayır’ kampanyası yapmasına hem izin hem de destek veren bir Avrupa. Almanya İstihbarat Başkanının FETÖ ile ilgili akıl almaz açıklaması; Almanya Cumhurbaşkanının sanki durup dururken Sayın Erdoğan onları suçluyormuş gibi onu ve Türkiye’yi hedef alan açıklamaları, Norveç’in FETÖ’cülere sığınma hakkı vermesi, Venedik Komisyonu’nun ve bazı Avrupa kurumlarının Almanya’nın yönlendirmesi ile anayasa değişikliğine ilişkin mesnetsiz raporları, bazı Avrupa ülkelerinin FETÖ ve PKK terör örgütlerini himaye eden tutum ve girişimleri 16 Nisan sonrası için bazı işaretler veriyor.
***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda zamanı. 02 Ekim 2017 | 776 Okunma Doğan’ın FETÖ’ye esareti 13 Eylül 2017 | 347 Okunma Darbecilerle gerçekten hesaplaşıyor muyuz? 08 Eylül 2017 | 4.043 Okunma Elini görüyoruz İsrail! 06 Eylül 2017 | 265 Okunma Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim 01 Eylül 2017 | 118 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar