Üniversitelerimiz ve YÖK, FETÖ’nün vazgeçemeyeceği iki kurumdur

15 Temmuz darbe girişiminden bir iki gün önce darbeci paşalardan Tümgeneral Fethi Alpay, İstanbul Üniversitesi’nde bir ziyaret yapıyor.. Darbeden sonra İstanbul valisi olması FETO tarafından kararlaştırılan hain paşa...

15 Temmuz darbe girişiminden bir iki gün önce darbeci paşalardan Tümgeneral Fethi Alpay, İstanbul Üniversitesi’nde bir ziyaret yapıyor.. Darbeden sonra İstanbul valisi olması FETO tarafından kararlaştırılan hain paşa, tarihî İstanbul Üniversite binasının bütün salonlarını geziyor. Her odada, ayrı ayrı fotoğraflar çekiliyor. Muhtemelen burası yeni İstanbul valiliğinin, yeni yönetim merkezi olacaktı. 

Darbe günü sabahı İÜ rektörlük binasına darbeci Tümgeneral Fethi Alpay’ın yaveri, sarı bir klasör getirip üniversiteden ayrılıyor. 15 Temmuz sonrası bu olay duyulunca, Rektör Mahmut Ak’a (Kamera kayıtlarını iyi koru!) diye sosyal medya üzerinden tembih edilmesine rağmen, kamera kayıtları siliniyor. Kamera kayıtlarını sildiği iddia edilen güvenlik amiri Ali Nergis, ne hikmetse apar topar İÜ Tüberküloz Enstitüsü genel sekreterliği makamına getirilerek derecesi yükseltiliyor.

FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, adli kontrolle serbest bırakılmış olmasına rağmen, üniversiteye tekrar geri dönüyor ve gerekli gördüğü atama ve kadro değişikliklerini yapmaya devam ediyor. 

Yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bu ekiptekiler arasında, FETÖ’cü meşhur basketçi Enes Kanter’in profesör babası da var. Bütün tepkilere rağmen hiç kimse görevinden alınmıyor. 

15 Temmuz darbe girişiminde cuntacı askerlere yardım etmekten tutuklanarak KHK ile ihraç edilen Dr. Yusuf Emrah Eyi’ye, YÖK tarafından doçentlik unvanı veriliyor. Haber basına sızınca YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç pazar günü apar topar bir açıklama yaparak, doçentlik unvanı verilmesi ve buna ilişkin her türlü yetki ve görevin, Üniversitelerarası Kurul’a (ÜAK) ait olduğunu ve dolayısıyla doçentlik unvanı verilmesine ilişkin bu süreçte, YÖK’ün sorumluluğunun söz konusu olmadığını belirterek skandalda sorumluluğu ÜAK’a yüklüyor..

FETÖ’nün yurtiçi ve yurtdışındaki sahte akademik dergilerinde derme çatma yazılar yayımlamak suretiyle, kısa yoldan doçent ve profesör olanlar hakkında YÖK inceleme başlatılacağını söylediyse de, aradan geçen bunca zamana rağmen bu konuda herhangi bir haber alınamadı. Üstelik FETO ile iltisaklı olduğu düşünülen öğretim üyeleri, YÖKSİS’teki kayıtlardan bu sahte dergilerde yayınlanmış yazı kayıtlarını apar topar silerek, kendi kendilerini aklayıverdiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar