Türk Cumhuriyetlerinin ve Kafkasların dikkatine!!!

Bütün dikkatlerin İDLİP üzerinde yoğunlaştığı günümüzde, Arap Yarımadası, Ortadoğu Coğrafyası, Suriye’nin parçalanması mevzuunda, Emperyalist devletlerin Afganistan, Irak, Kuzey Afrika...

Bütün dikkatlerin İDLİP üzerinde yoğunlaştığı günümüzde, Arap Yarımadası, Ortadoğu Coğrafyası, Suriye’nin parçalanması mevzuunda, Emperyalist devletlerin Afganistan, Irak, Kuzey Afrika ülkelerini, Arap baharı bahanesiyle parçalarken, dünyada yeni taraflar ve yeni eksenler oluşmaktadır.

Çin, Rusya, ABD ve AB ülkeleri, pastadan değişik boyutta parçalar koparmak üzere ittifaklar oluşturmaktadır. Etrafımızdaki ateş çemberine rağmen, Doğumuzda Kafkasya, Azerbaycan, Gürcistan, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Tataristan, Kuzey Osetya, Mahaçkale gibi Rusya içerisinde kalan, Türkiye’ye dost ve kardeş ülkelerde de, özellikle Azerbaycan, Dağıstan ve tüm Kafkasların 15 Eylül Cumartesi günü, Azerbaycan’ın kuruluşunun 100.Yıl seneyi devriyesi için Başkanımızın Azerbaycan’a gitmesi, BÜYÜK ÜMİTLER VE BEKLENTİLERE VESİLE OLMUŞTUR. 

Bundan 60/70 yıl önce, bu yukarıda saydığımız ülkelerin, hiç birisine gidip gelmek mümkün değildi. Aradaki demir perdeler bu kardeş ülkeleri bir birinden 100 yıldır koparmıştı. Osmanlının en son yıkılış döneminde kazandığı savaş, 100 yıl önce tescillenmiş olan bu savaştı. Bakü’nün başkent yapıldığı iki devlet bir millet diye, bir daha çıkmamak üzere Kafkasya’daki varlığının devamını, net bir şekilde göstermiştir. Bu birlikteliğin 100 yıldır devam etmesi, geçen yüzyıldan itibaren değil, önümüzdeki nice 100 yıllara kadar, Türkiye’nin Kafkasya’daki varlığının hayati devamıdır ve milli bir stratejidir. 

Osmanlı’nın dağılma sürecine girdiği 1918’de, parçalanmaya yüz tuttuğu dönemde bile, vefalı dost, sadık millet ve Osmanlı, bu zor döneminde, Azeri kardeşlerinin imdadına koşuyor. Azeri ve Türk Kardeşler birbiriyle o kadar iç içe olmuşlardı ki; bütün ülkeler Türk, Müslüman Azerbaycan’ın yalnız bırakılması için Rusya, İngiltere ve Almanya beraber gayret sarf etmelerine rağmen, sadece Osmanlı Devleti ve Azerbaycan’ın milli hükümeti buna direndi.

Osmanlı Devleti’nin stratejileri ve kahraman Nuri Paşa’nın, eşi benzeri olmayan askeri zekası ile kent işgalden kurtarıldı ve ilk defa Azerbaycan payitaht yapıldı. O günkü zamanın başbakanı Fetali Hoylu şunları söyledi: Azerbaycan ve Osmanlı askerlerinin kanları, bugün birbirine karıştı. Bu millet Osmanlıyı hiçbir zaman unutmayacak. Türk ordusunu ve Nuri Paşa›yı hiç unutmayacak dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar