Önce düşünme kabiliyetimizi öldürdüler, başka narkoza ihtiyaç yok

Oku emrini aldığı halde okumayan, düşün emriyle, düşünmeye yönlendiren bir ümmetin mensupları, okumaktan ve düşünmekten uzaklaştırılan Müslümanlar olarak, kaybettikleri bu özellikleri...

Oku emrini aldığı halde okumayan, düşün emriyle, düşünmeye yönlendiren bir ümmetin mensupları, okumaktan ve düşünmekten uzaklaştırılan Müslümanlar olarak, kaybettikleri bu özellikleri yeniden geri almadan, zilletten ve meskenetten kurtulmaları mümkün değildir.

Yerlerin ve göklerin yaratılışında, gece ve gündüzün peş peşe gelişinde, sürekli karşılıklı bir gece, bir gündüz adeta birbirleriyle mücadele eder gibi olmalarında, akıl sahipleri için alınacak dersler ve ibretler vardır. 

İnsanın pek çok yeteneklerinden en önemlisi, okuyabilme ve düşünme kabiliyetidir. Onu diğer canlılardan ayıran en mümeyyiz vasfı, düşünebilme, araştırabilme, merak edebilme kabiliyetleridir.

Evrende yaratılmış olan her varlık, her detay mutlaka üzerinde düşünmeyi gerektiren hikmetler ile doludur. Ancak bu hikmetleri sadece her an Allah’a dönüp yönelen, Allah’ın yarattıkları üzerinde düşünen, samimi ve vicdanlı kişiler görebilirler.

Niçin düşünmüyorsunuz? Ne az düşünüyorsunuz? Niye bakmıyorsunuz? Niye akıl etmiyorsunuz mealindeki ayetler, namaz, oruç, zekât, hac hakkındaki ayetlerden daha az değildir

Düşünme diğer farz emirler gibi, mutlaka farz olarak yapılması gereken emirlerden biridir. Sonsuz hayatı kazandırabilecek en önemli kabiliyetlerimizden birisi; düşünme, araştırma ve kendi sahibini bulma ve gayesini bilme yolunu açabilecek, böyle mükemmel sonsuzluk kazanma kabiliyetini dünya işleri ile tüketmemektir. Böyle bir gücü, böyle bir imkânı sadece dünya işlerinde kullanarak, kaybetmekten daha büyük bir zarar yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar