İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP’de hakikati görenler çözülmeye başladı

Manisa’nın Salihli ilçesinde İYİ Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlyas Çınar ile birlikte 250 kişi partiden istifa etti. Son dakikada yapılan bu istifa İYİ Parti içerisinde bir şok...

Manisa’nın Salihli ilçesinde İYİ Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı İlyas Çınar ile birlikte 250 kişi partiden istifa etti. Son dakikada yapılan bu istifa İYİ Parti içerisinde bir şok etkisi meydana getirdi, çözülmelerin devam edeceği bekleniyor. Sandıklara da büyük ölçüde yansıyabileceği açıktır. 

Akşener’in milliyetçi muhafazakâr özellikle sağ kesimin ve liberal Kemalist kesimin, oylarına talip olarak yola çıkmasına rağmen, davranışları ve söylemleri ile Selahattin Demirtaş’ı açıkça desteklemesi PKK’ya yakın milletvekilleri ile aynı karelerde hareket etmesi ve görünmesi, diğer taraftan Muharrem İnce ile aynı çizgiyi paylaşması, kesinlikle kendisinden umut bekleyenlere güven vermedi.

Daha evvel FETÖ’nün ricası ile ilk defa Tansu Çiller tarafından İçişleri Bakanlığı yapmış olsa da, siyaset sahnesinde görülmemişti. En son Tansu Çiller’in Cumhur ittifakının yanında olduğunu açıklaması, Meral Akşener’in kolunu kanadını kırdı. Tansu Çiller çizgisindeki kitlenin de onun etrafından açıkça dağılacağının işaretini vermiş oldu.

İlyas Çınar milliyetçilik ve vatanseverlikten uzak bir yönetim olması nedeniyle partiden istifa ettiklerini belirten Çınar, Salihli İlçe Başkanlığı’nın gençleri dışladığını, il yönetiminin sorunlarını görmezden geldiğini savundu. 

Meral Akşener’i İçişleri Bakanı yapan Tansu Çiller’in genel başkan ve eski başbakan olarak AK Parti’ye açıkça destek vererek Yenikapı Mitingine katılması, milli birlik ve milli şuur için buradayım ve destek veriyorum demesi, Meral Akşener’in gittikçe çöken gücünün zayıfladığını ve projelerinin geçersizliğini ve parti içerisindeki danışmanların FETÖ dolayısı ile operasyon geçirmesi, yakalanması Meral Akşener’in oylarını ve güvenini gittikçe düşürmektedir. 

Özellikle Tansu Çiller’in bu kampanyada Erdoğan’ın yanında açıkça yer alması ve milli birlik projesinde ve ülkenin kumpaslarla kuşatma ile çepeçevre baskı altında olduğu bir dönemde, tek kurtuluşun milli birlik ve beraberlik ile AK Parti etrafında birleşmekte olduğunu açık ve net bir şekilde söylemesi, Meral Akşener’in durumunu iyice zorlaştırdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar