İdam beklenirken af konuşulması, tereddütlere sebep oldu

Yakın zamana kadar darbecilerin idamı meselesi konuşulurken, canı yanan annelerin, babaların, gazilerin dört gözle idamı istediği bir ortamda, bugünlerde affın gündeme gelmesi gerçekten bir tezat...

Yakın zamana kadar darbecilerin idamı meselesi konuşulurken, canı yanan annelerin, babaların, gazilerin dört gözle idamı istediği bir ortamda, bugünlerde affın gündeme gelmesi gerçekten bir tezat oluşturuyor. 

Cezaevlerindeki FETÖ’cü mahkûmların hareketlenmesinden ve organize olmasından mı? Yoksa bir kalkışma ihtimali duyumlarından mı? Bu karar gündeme gelmiştir. İçerden aldığımız bilgilere göre cezaevinde olan FETÖ’cü mahkûmların, 2 aya kadar çıkacaklarını açık ve net bir şekilde, görüşme esnasında eşlerine söylediklerinin haberini aldık. Aldıkları bu cezaları manevi bir mükâfat ve rütbe olarak görmeleri, gittikçe militanlaşmaları devletin içindeki uygulamaların ve tavizkar atamaların, FETÖ’ye yakın isimlerin önemli makamlara getiriliyor olması, el altından FETÖ ile hükümetin anlaşma noktasına doğru yürüdüğü kanaatinin, beklentisini oluşturmuştur. Enis Berberoğlu’nun tahliyesinin gerekçesi tam anlaşılamamıştır.

Pek çok bürokrat kesiminin de mücadeleden uzak kalıp (MUŞ GİBİ) yapmalarına sebep olmaktadır. İçerideki ve dışarıdaki FETÖ elebaşının FETÖ’cülere vereceği maddi, manevi, mevki ve makam beklentilerinin çıtasını da gittikçe yükseltmiştir. Kulaklarına peygamber ziyaretlerine mazhar oldukları üflenmiştir. Çok yakın bir gelecekte, hükümetin bu çarpışmadan vazgeçip, FETÖ ile anlaşacağı hikâyeleri anlatılmaktadır. 

Şaibeli davranışlar, şüphe arz eden konuşmalar ve atamalar, gelişen hadiseler, devletin sözlerinin arkasında kararlı bir şekilde duramaması, yurtdışı baskılar, Amerika’nın, PKK’yı ve DAEŞ’i bize karşı açıkça destekleyerek yapmış olduğu harp ilanı, profesyonelce bir siber saldırı olarak, bütün dünyanın gözü önünde doların piyasalar kapalıyken bir günde % 100 artması, 15 gün sonrasında yine bir gece vakti piyasalar kapalıyken, Halk Bankası gibi önemli bir kamu bankasına ikinci bir siber saldırı yaparak, yakın bir zamanda Türkiye’yi çökertecekleri kanaatini uyandırmıştır. İçerideki ve kripto FETÖ’cüleri beklentiye programlamıştır.

İçerideki bu FETÖ’cüler bu cesareti nereden alıyorlar, bir güvenceleri olmasa bu şekliyle konuşamazlar şeklinde bir algı oluştu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar