Hz. Ömer’in anlattığı Nuşirevan adaleti

İslam dini öncesinde, Nuşirevan ismindeki İran hükümdarının, adaleti ve yüksek faziletleri çok geniş kitlelerde duyulmuştur..Peygamber Efendimiz (SAV)in, “Keşke Nuşirevan da benim ümmetimden olsaydı, ben bu...

İslam dini öncesinde, Nuşirevan ismindeki İran hükümdarının, adaleti ve yüksek faziletleri çok geniş kitlelerde duyulmuştur..

Peygamber Efendimiz (SAV)in, “Keşke Nuşirevan da benim ümmetimden olsaydı, ben bu adil hükümdar zamanında doğmuşum” dediği rivayet edilir. 

Hz. Ömer’in Nuşirevan’ın adaletini dile getirdiği ve yaşadığı bir olay vardır: Amr Bin As Mısır valisi iken, şehrin en görünen yerine çok büyük bir cami yaptırmak ister. Fakat caminin köşelerinden biri, Musevi vatandaşın arazisine taşar. Yahudi’ye ne kadar para teklif ederse etsin, arazisini satmaya razı olmaz. Bunun üzerine Amr Bin As, arazinin ortalama değerinin 2 katı miktarı verir ve arazinin hakkı budur diyerek, Yahudi’nin rızasının hilafına araziye el koyar.

Yahudi seni Halifeye şikayet edeceğim diyerek oradan ayrılır, Mekke’ye gider. Halifeyi sora sora bulmaya çalışır. Bir ağacın dibinde başının altına kerpiç koymuş uyuyan bir adam görür, uyandırıp ona sorar Halife kimdir? Benim der Hz. Ömer, Yahudi önce inanamaz, etraftan geçen insanların selam sana ey Halife diye selam ettiklerini görünce ikna olur ve çok şaşırır.

Durumunu Halifeye anlatır: Ömer de orada bulduğu bir kemik parçası üzerine, Nuşirevan bizden daha mı adildi diye yazar ve adama verir, bunu valiye göster, o gereğini yapar der.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar