Eğitimde dayatmacı yaklaşımdan çok, yüksek ahlak prensiplerini uygulamalıyız

Eğitim sistemimizde kuralcı bir yaklaşımdan çok, pratik hayat koşullarından ve uygulamalardan hareket etmek lazımdır.Geçmiş tarihimizde eğitim ve öğretim nasıl diye baktığımızda, Ahilik...

Eğitim sistemimizde kuralcı bir yaklaşımdan çok, pratik hayat koşullarından ve uygulamalardan hareket etmek lazımdır.

Geçmiş tarihimizde eğitim ve öğretim nasıl diye baktığımızda, Ahilik teşkilatının ilkelerinin gerçekten topluma iyi insan yetiştirme konusunda, çok önemli ilkeleri olduğunu görüyoruz. Bu teşkilatın ilkeleri, İlkokuldan itibaren her seviyede öğrenciye öğretilmesi gereken bir eğitim ilkeleri manzumesidir. 

Kendi ihtiyacı varken başkalarına vermek, öfkelenince yumuşak davranmak, yenik çıkan tarafı affetmek, el emeği ve çalışmayı kutsal bir yaşam merkezi haline getirmek, üretici olmak, bütün insanlara karşı sevgi ve yardım duygusu taşımak ve bunu gerçekleştirmek, hayata geçirmek, uygulamak ve bunun pratiklerini yapmak, görsel olarak bunları anlatan belgeseller seyrettirmek, kardeşlik dayanışması içinde askerleri, üreticileri, emekçileri, esnafı birleştirmek ve böylece Devleti güçlü kılarak, sosyal adalet ve sosyal güvenliği gerçekleştirmek.

Bu duygularla hareket etmenin pratiğini anlatmak, devletçilik ve vatanperverliği sevdirmek, ona göre ülkesinin menfaatlerinin sahiplenmesini sağlamak, halkçı ve milliyetçi bir düzen içinde, egemen sömürücü güçlere karşı çalışan herkesin de, halkın çıkarlarını savunarak hareket etmek.

Ahi ahlakının temel ilkeleri: 1: Doğru sözlü olmak, 2: Emanete hıyanet etmemek, 3: Mert olmak, 4: Gözünü kötü şeylerden sakınmak. 5: İkiyüzlü ve yiyicilerden uzak durmak. 6: Kötülerden uzak durmak. 7: Öfkelenince öfkesini kontrol edebilmek; Elini, belini, dilini kontrol etmek, doğru kullanabilmek, esası üzerinden şunlar söylenebilir veya söylenmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar