Bu millet, ihanete uğradığı zaman, durumdan vazife çıkarır

15 Temmuz’da tanklara ve helikopterlere karşı, canını feda edenlerin, her seviyede akademik bilgisi olmasa da, vatan, millet, din, iman, bayrak sevgisi ve saygısı gibi, bildiklerine çok sıkı sarılmak gibi bir özelliği var.Bu...

15 Temmuz’da tanklara ve helikopterlere karşı, canını feda edenlerin, her seviyede akademik bilgisi olmasa da, vatan, millet, din, iman, bayrak sevgisi ve saygısı gibi, bildiklerine çok sıkı sarılmak gibi bir özelliği var.

Bu itibarla tarihimizde görülen olağanüstü fedakârlıklar, şehitliğe koşarak gitme arzusu itibariyle, dillere destan olmuştur. Çanakkale Savaşı’ndaki Seyit Onbaşı’nın, 200 kilonun üstündeki bir mermiyi topa sürmesi gibi, ordunun sıkıştığı bir anda, kendisine olağanüstü görev üstlenmesi ve durumdan vazife çıkarması gibi, çok ani bir kararla işe sarılması ve o işi sahiplenmesi gibi bir özellikleri var.

Hadiseleri o anda kavrayıp hızlı karar verip kendini ateşe atması, 15 Temmuz’da da açıkça görüldüğü gibi inancı itibariyle, o gün ülkenin büyük bir felakete sürüklenebileceğini ve büyük bir ihanete uğradığını hissettiği anda, tanklara kafa atabilecek kadar ani bir kararla ve bir koordinasyonla, el birliği ile bir tepki hareketi geliştirdi.

Bu durumdan vazife çıkarma özelliği meselesi, bizim milletimize has bir özelliktir. Boyunduruğun yere düştüğü bir zamanda, topyekûn asker bir millet olarak, dört bir cephede, yedi düvele karşı, kadınıyla, erkeğiyle, bütün dünyaya, kurtuluş savaşında ve Çanakkale’de göstermiştik ve yine gösteririz, her zaman gösteririz, bu milletin genlerinde bu vardır.

Kurtuluş savaşında, bütün yurt sathında, ordularımızın dağıtıldığı bir ortamda, Kuvay-i Milliye teşkilatlarının derhal kurularak, düşmanla savaşmaya başlaması, rakiplerimizin hiç beklemediği bir direnmeydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar