Bu asrın büyük hastalıkları benlik, ucup, gurur ve fahrdır

Üzerinde çok konuşulmayan, fakat insanların, milletlerin, devletlerin içine düşmüş olduğu bir hastalıktır.Benlik ise; insanın kendi varlığındaki sıfatlarından haberdar olması için...

Üzerinde çok konuşulmayan, fakat insanların, milletlerin, devletlerin içine düşmüş olduğu bir hastalıktır.

Benlik ise; insanın kendi varlığındaki sıfatlarından haberdar olması için verilmiş, nefsini ve malını kendisine nispet edebilmesi içindir. (Benim evim, benim arabam, benim çocuğum diyebilmesi ve sahiplenmesi için.) 

Ahzap Suresi 70/2. Ayette: Biz emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik, bunlar onu yüklenmeye yanaşmadı da, ondan korktular, onu insan yüklendi, İnsan cidden çok zalim, çok cahil bulunuyor denmektedir.

İşte burada anlatılan Emanet nedir?

Buradaki Emanet, insana verilen akıl, irade, düşünebilme, yeryüzünde hükmedebilme ve yönetebilme kabiliyeti olmasıdır. İnsana verilen cüz-i irade, müstakil hareket edebilme kabiliyetidir. Bu kabiliyet ile insan her gün, her an yüzlerce yol ayrımıyla karşı karşıya kalıp, karar verme iradesini göstermekte müstakil bırakılmıştır.

İnsana verilen benlik, gerçekten büyük bir nimet, büyük bir sermaye, büyük bir kabiliyettir, amma onu yerinde ve doğru kullanmak şartı ile. Hiçbir davranışında şahsi arzularına, hırslarına, başkalarına zarar verecek şekilde kullanmamak şartı ile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar