BM Kurulu’nda, Bosna-Hersek FETÖ’nün baskısı ile mi çekimser kaldı?

BM Genel Kurulu’nda, ABD’nin Güvenlik Konseyi’nde veto ettiği Kudüs tasarısı kabul edildi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı. EVET oyu verilerek...

BM Genel Kurulu’nda, ABD’nin Güvenlik Konseyi’nde veto ettiği Kudüs tasarısı kabul edildi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı. EVET oyu verilerek Trump’ın bu kararını hukuksuz olarak değerlendirirken, Bosna Hersek’in bu oylamada çekimser oy kullanması ise, akıllara soru işaretlerini getirdi. 

Bizim çok yakın dost ve kardeş olarak gördüğümüz Bosna-Hersek, bu oylamada niçin çekimser oy kullanmıştı?

Bosna Hersek’in Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic’in, “evet” oyu kullanmayı önerdiği, ancak diğer iki üyenin çekimser kalma kararı aldıkları belirtildi.

FETÖ’nün Balkanlarda etkili olduğu ülkelerden biri de Bosna Hersek’tir. Bosna Hersek’te FETÖ siyasi, ticari ve eğitim alanındaki faaliyetlerini tam gaz sürdürmektedir. Novo Vrijeme (Yeni Zaman) gazetesi FETÖ’nün üniversitesi olan Burch Üniversitesinin reklamına da yer vererek, yayınlarına aralıksız devam ediyor. 

Basında ismi FETÖ ile anılanlar ve mücadele etmeyenlerin hâlâ Türkiye’de görevinde olması dikkat çekici. 

FETÖ kendi kurdukları vakıf üniversitelerinden, gerekse devlet üniversitelerinden mezun olan FETÖ elemanları, yurtiçi ve yurtdışı üniversite kadrolarını ele geçirmeye devam etmektedir. Özellikle kritik elemanları sirkülasyon ile hem kendilerini kamufle etmekte, hem de yeni yerlerde hedeflerine doğru ilerlemektedir. Nitekim darbe girişiminden sonra da üniversitelerde yer değiştiren elemanlar mercek altına alınmalıdır.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar