Biz kiminle savaşıyoruz!!!

Bir kötülüğe, bir yanlışa karşı önce elimizle, sonra dilimizle, sonra kalben buğz etmek, yani ona karşı beddua etmek, lanet etmek gibi üç çeşit mücadele şekli, Hadis-i Şerif’te...

Bir kötülüğe, bir yanlışa karşı önce elimizle, sonra dilimizle, sonra kalben buğz etmek, yani ona karşı beddua etmek, lanet etmek gibi üç çeşit mücadele şekli, Hadis-i Şerif’te anlatılmıştır.

İmanın en zayıf mertebesi ise, kalben buğzetmektir bunu da yapmayalım mı!? 

Elinle mani olamıyorsan dilinle, dilinle de mani olamıyorsan kalben üzülmek, nefret etmek, düzeltmeye çalışmak, İslami bir emirdir. (EMR-İ BİL MARUF, NEHY-İ ANİL MÜNKER)

Bu emirlerden hiç birisini yapmaya teşebbüs etmemek, İslamî ve İmanî heyecanı ve cihat ruhunu körelttiği gibi, anormaller ile normaller arasındaki kırmızı çizgi ve hatların, tamamen kaybolmasına sebep olur.

İşte bugün de, her toplumda ve her ülkede milletlere göre, ayrı ayrı doğru ve yanlış, helal ve haram farklılıkları vardır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar