Bir devlet ne zaman ve neden çöker!!!

Kanuni Döneminde Hızır (AS) ile de görüştüğü rivayet edilen, büyük maneviyat insanı Beşiktaşlı Yahya Efendi, aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman’la süt kardeş olduğu söylenmektedir....

Kanuni Döneminde Hızır (AS) ile de görüştüğü rivayet edilen, büyük maneviyat insanı Beşiktaşlı Yahya Efendi, aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman’la süt kardeş olduğu söylenmektedir. Yakın münasebetleri içerisinde, derin sohbetleri olur ve sık sık bir araya gelirler. 

Aslında Osmanlı padişahlarının, devlet idaresi alanında, pek çok kıymetli, bilge, gubbe altı vezirleri, sadrazamları olduğu gibi, her birisinin manevi hayatları ve yaşantıları itibari ile istişare edeceği, sırlarını açıp fikir danışacağı, destek alacağı Molla Gürani, Akşemseddin, Beşiktaşlı Yahya Efendi gibi itimat ettikleri, büyük maneviyat insanları vardır.

Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı devletinin en ihtişamlı döneminde bulunduğu ve bütün dünya devletlerinin, Osmanlı’nın kanatları altına sığınarak, adalet ve huzur içerisinde yaşadıkları bir dönemde, her şeyin zirveden sonra, inişe geçebileceği gibi, Osmanlı Devleti’nin de, inişe geçip, geçmeyeceği endişesi ile sebeplerini sormak üzere, güzel bir hatla yazılmış birkaç sayfalık mektubunu, Beşiktaşlı Yahya Efendiye gönderir.

Yahya Efendi; Padişahın mektubunu alıp okuduktan sonra, kısa bir cevap yazıp hemen kendisine gönderir. Mektupta cevap olarak sadece (Neme lazım be Padişahım) yazılı idi, padişah bu mektubu alıp okuduktan sonra, hayretler içerisinde kalır. Bu kadar kısa ve basit bir cevapla, Yahya Efendi’den gelen mektuba bir mana veremez.

Devletin bekası adına, büyük endişeler duyarak, birkaç sayfa halinde göndermiş olduğu mektubunun, basit bir cevapla geçiştirilmesinin sebebini, bizzat kendisi dergaha giderek sorar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar