ABD kaybettiği imajını, nasıl kurtaracak!!!

Time dergisi, Trump’ın göreve başlaması ile yalnızlaşan ABD olarak, kapaktan yayınladı. Daha önce özgürlükler Ülkesi Amerika ve Amerikan Rüyası gibi kazandığı imajını, çok kısa bir...

Time dergisi, Trump’ın göreve başlaması ile yalnızlaşan ABD olarak, kapaktan yayınladı. Daha önce özgürlükler Ülkesi Amerika ve Amerikan Rüyası gibi kazandığı imajını, çok kısa bir zamanda çılgın, ahmak, sarı papaz Trump’ın davranışlarıyla, yıllarca DÜNYA’da saygı gören ABD, kısa zamanda bütün saygınlığını kaybetmesine sebep oldu. 

Amerika’nın müttefikleri arasında olan AB ve İslam dünyasındaki dostlarına karşı, gittikçe yalnızlaşmaya doğru nefretleri üzerine çekti ve hiç dostu kalmadı. Güce tapan kumarhaneler kralı, ABD askerlerinin kendi köleleri olduğunu düşünen Trump, en yakın ilişki içinde olduğu ülkelere karşı bile, atmış olduğu yanlış adımlarla, İslam ülkelerine uyguladığı kesin vize yasaklamaları ile Şubat ayı içerisindeki Time dergisi kapağında da, bütün dünyaya bu şekliyle ABD’yi değerlendirdi. 

Yalnız Amerika (AMERİKA ALONE) başlıklı makalede, diktatörlükle yönetilen totaliter ülke olarak, özgürlükleri kısıtlanmış, daha önce özgürlükler adına ilham kaynağı olan imajını kaybetti. Hatta Trump’ın bu agresif ve kaprisli tutumlarından dolayı İngiltere›ye girişinin engellenmesi için imza toplanması gündeme geldi

Kudüs oylamasında da net şekilde görüldü. İsrail’in başkenti olarak KUDÜS’ün tanınması kararının geri çekilmesini sağlamak için, BM genel kuruluna gelen tasarı 128 üye ülke tarafından kabul edildi. ABD ve İsrail dışında RED oyu verenler Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Naruto ve Talu gibi uluslararası camiada etkisiz ülkeler oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da oylamadan sonra, ABD yanlış kararları nedeniyle yalnız kaldı demişti. Suriye konusunda da, Türkiye ABD ile mi? Rusya ile mi? yakın politika izlemeli sorusuna, vatandaşlar %42 ile Rusya cevabını veriyor. ABD ile yakın politika izlenmesini isteyenlerin oranı %10’da kalıyordu. Hiçbiri diyenlerin cevabı ise, azımsanmayacak şekilde %30 idi.

ABD Astana ve Soçi gibi Suriye’deki iç savaşın bitmesine yönelik büyük adımların atıldığı toplantılarda, masada bulunmuyor. ABD destekli gruplar da Türkiye, Rusya ve İran’ın aldığı kararlar neticesinde, bu toplantılara davet edilmiyordu. Türkiye›nin reddetmesiyle ABD’nin desteklediği PYD, PKK, Soçi ve Astana’ya da kabul edilmedi. Artık ABD’nin ismi yalnız Amerika olarak zikrediliyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar