FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor

McKinsey danışma şirketi, Türkiye’nin ekonomik rotasını belirlemesi için yapacak olduğu projeyi, kim ve kimlere danışarak yapacaktı. Geçmişi pek çok karanlık noktalar ile dolu, bizim için IMF’den...

McKinsey danışma şirketi, Türkiye’nin ekonomik rotasını belirlemesi için yapacak olduğu projeyi, kim ve kimlere danışarak yapacaktı. Geçmişi pek çok karanlık noktalar ile dolu, bizim için IMF’den daha tehlikeli olan dünyanın en acımasız para babalarının Truva atı olarak, bu firmanın danışmanlığını almanın, ülkemiz adına hiçbir fayda getirmeyeceğini, bilakis çok büyük riskler taşımasından gelen tepkilerden sonra, böyle bir anlaşmanın yapılmadığını ve bundan sonra da yapılamayacağını söyleyen Sayın Başkanımız, son noktayı koymuştur. Bu karar değişikliği Türkiye’ye ve Başkanımıza elbette ki, itibar ve partinin oy kaybı olarak yaklaşan seçimlerde geriye dönecektir.

Siyaset buz zemin üzerinde dans etmek gibidir. Ne kadar dikkat edilse de, bir anlık yanlış karar ve söylem her şeyi alt üst edebilir. Uyarıların ve dostane ikazların ihanet olarak algılanıp tepki gösterilmesi, gerçekten partisini sevenleri incitir, tabanda kırılmalar hasıl eder. Sırtındaki akrebi haber veren insan, gerçek dosttur. 

Bu olayda yapılan ikazlara karşı verilen ani tepki, hakaret ve ihanet şeklindeki değerlendirmeler, özür dileme ve pişmanlık şeklinde geriye dönmüştür. (Sonradan özür dilenecek hatayı, özellikle siyasilerin ve yöneticilerin, önceden yapmamaya gayret etmesi gerekir.)

Devleti sadece parti içinden ve parti üyelerinden ibaret kabul etmek, parti dışındaki vatandaşları yok saymak, 81 milyon insanın aklı fikri yokmuş gibi kabul etmek, görüşlerine itibar etmemek, itirazlara ve tenkitlere tahammül gösterememek, toplumun sesini devlete duyuramaması, başka konularda da geri adım atmaya mecbur bırakabilir.

İki hafta önceki köşe yazımda; bürokrasideki bir atama ile ilgili olarak bir uyarı yazısı yazmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar