FETÖ, yıllar önce Hürriyet, Cumhuriyet ve Kanal D’yi ele geçirmişti

2003-2004 yıllarında FETÖ’nün en tehlikeli olduğu yıllarda, FETÖ meselesini kapı kapı dolaşıp anlatmak istediğim dönemde Oktay Ekşi, Hürriyet gazetesindeki görevinin yanı sıra, Dünya...

2003-2004 yıllarında FETÖ’nün en tehlikeli olduğu yıllarda, FETÖ meselesini kapı kapı dolaşıp anlatmak istediğim dönemde Oktay Ekşi, Hürriyet gazetesindeki görevinin yanı sıra, Dünya Basın Konseyleri Birliği’nin başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 

Medya dünyasındaki etkin görevleri ve Hürriyet’in genel yayın yönetmeni olması sıfatıyla, Türkiye ile ilgili FETÖ’nün yapabileceği tehlikeleri ve bütün kurumlardaki yapılanmaları, esas planlarının Türkiye’yi ele geçirmek olduğunu, darbe planlarının hızla yaklaşmakta olduğunu anlatmak istediğim zaman, hayretle karşıladı ve bunları hemen gidip Doğan Kitapçılık’ın başında genel müdür olan Mehmet Yaşin’e anlatmamı söyledi ve kendisi ile Hürriyet Plaza’da Mehmet Yaşin ile birkaç sefer görüştük. 

Mehmet Yaşin Bey de, anlattıklarım karşısında bu anlatılanları önce senaryo haline getirelim, röportaj yapalım ve daha sonra da kitaplaştıralım, dedi. Ses kaydına alıp hazırladığım iki konuşmamı kendisine verdim. Bunları kâğıda döküp, senaryo haline getireceğini ve kitaplaştıracağını söyledi

Daha sonra ne oldu ise, sekreteri Zeynep Hanım telefonlara çıkmadı ve yurtdışında diyerek, beni atlattı. Bu durumun bir engelleme olduğunu düşündüğüm için, Oktay Ekşi beye gittim ve kendisine bu işin yapılamayacağını, FETÖ’nün bunu engelleyebileceğini söyledim. Oktay Bey, olmaz öyle bir şey, Hürriyet gibi bir gazeteye kimsenin bir etkisi olamaz, dedi. 

Daha sonra Mehmet Yaşin’in bu konuda telefonlara çıkmadığını söylediğimde, araştıracağını söyledi. Bir müddet sonra Oktay Bey beni aradı ve yanıma gel Hürriyet Plaza’da buluşup, konuşalım dedi. “Nurettinciğim maalesef senin dediğin doğru çıktı. Yukarıdan gelen FETÖ’nün baskısıyla, senin haberin durdurulmuş.”

Geçen gün eşimle birlikte gittiğim bir konserde, benim yanıma Hidayet Karaca diye genç birisi geldi. Eğilerek kulağıma dedi ki; (Nurettin Veren’in yapmış olduğu bu yazı dizisini lütfen yapmayın, hoca efendi kendisini çok sever ama aralarındaki olan bir tartışmadan dolayı bir küskünlük vardır. Bu açıklamalarının yapılmamasını sizden rica ediyor.) Olay aynen senin dediğin gibi oldu sen haklı çıktın, F. Gülen senin konuşmanı ve konuşturulmanı engelliyor ve istemiyor, dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar