Başkanımız önce yakınında olan iltisaklıları ayıklamalıdır

Osmanlı tarihinde padişahların ehliyeti ve liyakati kadar, vezirlerinde ehliyetli, ferasetli, faziletli ve liyakatli olması, Osmanlı Devletinin başarılarında, uzun süre ayakta kalmasında ve devamında, önemli rolleri olmuştur....

Osmanlı tarihinde padişahların ehliyeti ve liyakati kadar, vezirlerinde ehliyetli, ferasetli, faziletli ve liyakatli olması, Osmanlı Devletinin başarılarında, uzun süre ayakta kalmasında ve devamında, önemli rolleri olmuştur. Onların kendi aralarındaki entrikaları ve birbirleriyle olan menfaat çelişkileri, liyakatsizliklerinin de aynı şekilde, devletin çöküşünde, yıpranmasın da padişahın zarar görmesinde de rol oynamıştır. 

Krallıklar ve padişahlıklar döneminin kapanmasından sonra, Cumhuriyet modeli ile yönetilen devletler dönemine gelindiğinde de, Cumhurbaşkanlarının, başbakanların, bakanların ve yardımcılarının liyakati de, aynen o dönemdeki padişahların başarılarında etkili olan vezirler gibi, bugün de dünyadaki bütün liderlerin yardımcıları, bakanları o derecede önem kazanmıştır. 

Onların seçiminde; ahlakında, faziletinde aynı şekilde halkın onlara bakışlarının da çok etkili olduğunu unutmamak gerekir. Bu danışmanların, vekillerin, bakanların hem işinin ehli olması, Fazilet yönüyle üstün insanlar olması, açık falsoları yanlışları olmaması gerekir. Halka güven veren, hakkında şaibe olmayan insanlardan seçilmesi gerekir. 

Bir hadisi şerifte şöyle buyrulmuştur: (Müminler töhmet mahallerinden uzak kalsınlar) töhmet mahallerinde bulunmasınlar. Çünkü halk onlar hakkında şüphe edecek halleri ve davranışları kabullenmeyebilir ve şüpheye düşebilirler. Nisa Suresinde şöyle buyrulmuştur: Muhakkak ki Allah, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında adil olarak, herkesin hakkını vererek hükmetmenizi emreder. Allah bununla size ne güzel öğüt veriyor. Kesinlikle Allah semidir, basirdir. 

15 Temmuz FETÖ darbesi, ABD’nin dolar darbesi ve son olarak Halk Bank’a yapılan siber uyarı darbesine karşı, bundan sonra olabilecek şok hadiselere karşı liyakatli, tedbirli ve ferasetli kişileri bulmalı ve seçmeliyiz. 

Seçilen kimselerin bu hususlarda uzman kişiler olup, kesinlikle şüphe altında FETÖ ile iltisaklı veya irtibatlı olmayanlardan tercih edilmesine çok dikkat etmeliyiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar