FETO’nun Türkiye’deki Hocaları!!!

FETO’nun Altunizade FEM’in üst katında kaldığı ve önemli kişileri davet ettiği büyük salonda, hemen hemen her ay Vatikan İstanbul temsilcisi Monsenyör Moroviç, Yahudi Cemaatinin başkanları İshak Haleva ve...

FETO’nun Altunizade FEM’in üst katında kaldığı ve önemli kişileri davet ettiği büyük salonda, hemen hemen her ay Vatikan İstanbul temsilcisi Monsenyör Moroviç, Yahudi Cemaatinin başkanları İshak Haleva ve Pinto, Ermeni cemaati başkanı Mutafyan, Ortodoks Kilisesi’nin baş papazı Bartholomeos resmi papaz kıyafetleriyle gelir, FETÖ’nün davetine katılır, karşılıklı hediye alışverişlerin de bulunurlardı. Bartholomeos’un FETO’dan yardım istediği konu, Heybeli Ada Ruhban okulunun açılması ve buradan yetiştirilen papazların, dünyanın değişik yerlerindeki Ortodoks cemaatlerine gönderilmesi, isteği idi. Hatta bunun Türkiye’ye sempati kazandırması açısından, çok faydalı olacağını anlatırdı.

Dinler arası diyalog meselesini Vatikan’a gitmeden bir hayli zaman önce, bu toplantılarla başlatmıştı. Zaman zaman da FETO’nun Nazım Kıbrısi ile de görüşmeleri olmuştu. Konuşmalarından birinde İngiliz Kraliyet ailesinin gizli Müslüman olduğunu, Kral Charls’ın kendi talebesi olduğunu açıkça Müslüman olduğunu ifade etmese de, gizli gizli Kur’an okuduğunu FETO’ya anlatmıştı. 

Türkiye’deki hiçbir cemaat ve kanaat önderiyle, hatta Erbakan Hoca ile kesinlikle görüşmek istememesine rağmen, bu değişik din mensupları papazlarla bu kadar samimi olması ve sık sık görüşmesi, çok dikkatimizi çekmişti. Onlara İslam’ın anlatılmasına ihtiyaç var, İslam’ı anlatırsak kendi çevrelerinde etkili olabilirler diye, örgütü kandırıyordu. 

Tıpkı bugünkü Evangelistler gibi onlarla ortak noktaları bulup, onların desteğini almak üzere bu toplantılar çok uzun zaman devam etti. Hatta Katolik kilisesinin başı olan Vatikan’ın İstanbul yetkilisi Monsenyör Maravich, biz her hafta sonu FETO için Vatikan›da dua ediyoruz ve Ayin yapıyoruz diyordu. Diğer taraftan FETO ise: Örgüt mensuplarına, Erbakan Hoca ve Risale-i Nur talebelerinden uzak kalmayı tavsiye ediyordu. FETO, üstadın talebelerine de yasak getirmişti. Kendi yetiştirdiği örgüt elemanlarının onların etkisinde kalmaması için onlarla temas etmeleri yasaklanmıştı. 

FETO ilk yıllardaki Sahabe hayatını anlatarak etrafına topladığı kapalı cemaati, kademe kademe adeta mutasyona tabii tutarak evrimleştiriyor gibi Kozadan Kelebeğe, Fasıldan Fasıla, Prizma Kitapların da, yeni felsefesini çok farlı bir İslam anlayışını, beyinlere enjekte ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar