FETÖ’nün yurtdışı medya ve silahlı örgüt faaliyetlerinin acilen durdurulması gerekir!!!

15 Temmuz darbesinden sonra, FETÖ’nün yurtdışına kaçan özellikle Balkanlar ve Gürcistan üzerinden elemanlarını rütbesine ve mesleğine göre değerlendirmek üzere, özellikle subay, polis, savcı, hakim...

15 Temmuz darbesinden sonra, FETÖ’nün yurtdışına kaçan özellikle Balkanlar ve Gürcistan üzerinden elemanlarını rütbesine ve mesleğine göre değerlendirmek üzere, özellikle subay, polis, savcı, hakim, işadamı ve yönetici statüsündeki kişileri görevlerine uygun işlerde çalışacakları iş zeminleri önceden hazırlamıştır. 

Bir kısmı Medya faaliyetleri ile yurtdışı ajanslar ve lobiler ile çalışırken, bir kısım asker kökenli olanlarda yurtdışında silahlı örgütler kurarak, özellikle Balkanlar, Afrika ve Ortadoğu’da hazırladıkları kadroları savaş içerisinde yaşayan Suriye’de, DAEŞ, PKK ve BOKOHARAM üyelerini planlı bir şekilde yönetmek üzere, askeri yapılanma ve silahlı güç halinde eğitmektedirler. 

FETÖ’ye mali destek veren Güney Afrika-Türk İşadamları Derneği’nin üyesi Serhat Bayoğlu ile SATBA’nın eski başkanı kardeşi Vuslat Bayoğlu’nun, ülkedeki bir silah fabrikasını satın aldığı ortaya çıktı. MİLKOR adındaki firmanın silahlı zırhlı araçtan bomba atara, mayından uzun namlulu silahlara hatta elektronik savaş sistemleri bile üreten fabrikanın satış ağında terör örgütü PKK ve DEAŞ’ın faaliyet gösterdiği ülkeler de bulunuyor. İstihbarat kaynakları, FETÖ’nün bu fabrikada üreteceği silahları yasadışı yollarla PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerine aktaracağını değerlendiriyor. 

Silah fabrikasının şaibeli şekilde satışı Güney Afrika’yı karıştırdı. Gündem olan konuyla ilgili eski Adalet Bakanı ve ülkedeki silah firmalarının kontrolünü sağlayan ‘Ulusal Konvansiyonel Silahlar Kontrol Komitesi–NCACC) Başkanı Jeff Radebe, FETÖ’cülerin silah firmasını satın aldıklarından haberleri olmadığını ve soruşturma başlatıldığını kaydetti. Radebe, Pretoria şehrinde bulunan MİLKOR Zırhlı Araçlar firmasının ayrıca NCACC’ye kayıtlı olmadığını da açıkladı. Ulusal Yargılama Otoritesi Sözcüsü Luvuyo Mfaku, firmanın müfettişler tarafından soruşturulmaya başlandığını açıkladı. 

Fabrikanın dünyanın birçok noktasında, çatışmaların ve terörün kol gezdiği bölgelere de satış yapan MİLKOR firmasının aralarında DEAŞ ve PKK’nın bulunduğu terör örgütlerinin yuvalandığı Somali, Irak, Mali ve Nijerya’ya silah satışı yaptığı ortaya çıktı. 

(Kaynak: AKŞAM gazetesi yazarı  BÜLENT ŞANLIKAN)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.322 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.925 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.331 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar