FETÖ’nün İngiltere yapılanması ve İmam İsa Saraç

FETÖ’nün sadakatine göre, kademe kademe yükseltip, en son 300 civarında dünyayı gezen 170 ülkeyi dolaşan, (gezen ağabeyler ismi ile) örgütü yöneten FETO’nun talimatlarını ileten, teşkilat...

FETÖ’nün sadakatine göre, kademe kademe yükseltip, en son 300 civarında dünyayı gezen 170 ülkeyi dolaşan, (gezen ağabeyler ismi ile) örgütü yöneten FETO’nun talimatlarını ileten, teşkilat yapılanmasında not tutarak ve oradan aldığı talimatları, en son 18 ülkede yapılan toplantılarla, civar ülkelerdeki imamlarını bir araya getirip, bölgesel toplantılarda FETO’nun talimatlarını ve stratejilerini anlatan yeni toplantılar yaptılar. 24 Haziran’daki duruma göre yeni tedbirleri ve usulleri, belirlediler.

FETÖ’nün daha önceki yıllarda tedbir adına yapmış olduğu bir teşbih vardı, (HİZMET YAPMAK, NAMAZ GİBİ DÜŞÜNÜLÜR İSE, TEDBİR O İŞİN ABDESTİDİR) derdi. Darbeden sonra 2 yıldır örgüte değişik tarihler vererek, güya Peygamber Efendimizi gördüklerini anlatan yalan rüyalarla motive etmeye çalışıp, en sonunda verdiği 24 Haziran Ak Parti hükümetinin ve Tayyip Erdoğan’ın yenileceğini, yıkılacağını ve Türkiye’ye tekrar geriye döneceğini, örgütün Türkiye’ye hakim olacağı  vaadinde bulunan FETO’nun en son verdiği tarih de tutmadı. Bunun üzerine dünya çapında dağılmış olan hayalet yapının meczup imamları, Pensilvanya’da 33 kişilik bir baş yüceler toplantısı düzenlediler. Tayyip Erdoğan’ın güçlenmesi ve AK Parti’nin yoluna devam ediyor olması, onları bir hayli korkuttu ve ürküttü.

FETÖ’ye olan bağlılık ve güveni örgüt içinde ve örgüt dışında beraber hareket ettikleri teşkilatlar üzerinde, ciddi bir güvensizlik hasıl etti. FETO hâlâ bu mağlubiyetlere ve tutarsızlıklara rağmen, yakın bir gelecekte olayların zafere döneceğini, çile çekenlerin ve dayananların büyük mükafatlara ulaşacaklarını, İslam tarihinden örnek verdiği hikayelerle imtihanlara dayanmak gerektiğini, bu büyük imtihanda kazananların da, en büyük mükafatlara nail olacağını sürekli anlatıp narkozlayarak, örgütü devam etme hususunda canlı tutmaya çalışıyor. 

En son 300’ün üzerinde ağırlaştırılmış müebbet hapisle 200 bin civarında FETÖ üyelerinin ceza almış ve görevinden uzaklaştırılmış olması, küçümsenecek bir mağlubiyet, telafisi kolay bir yara değildir. 

1990 yılından itibaren Sızıntı dergisinin İngilizce benzeri olan, Fauntain dergisi İngiltere’de çıkmaya başladı. İsa Saraç ilk 14 kişilik çekirdek kadroda bulunan isimdir. 2005 yılında kitaplarımda isimlerini verdiğim orijinal görev taksimi ve yemin metni içerisinde bulunan kişilerden birisidir. 1970 yılında yapılan bu görev taksimi listesi ve yemin metni 2014 yılında İzmir terörle mücadelede, kağıdının orijinalliğinin araştırılması ve FETÖ’ye ait bir belge olduğunun tespiti için Kriminal laboratuvara teslim edilecek şekilde, naylon torba içinde ve naylon eldiven ile tutularak muhafaza altına alındı. (Bu belgeler bir kanıt olabilir diye İzmir TEM’de muhafaza altına alınmıştı.)

İsa Saraç bu örgüt içerisindeki isimlerden en önemli ve yakalanması gereken kişidir. Fauntain dergisini kendisine ait olduğunu iddia ederek, ayrıca İngiltere’de kendine ait bir üniversite açma teşebbüsünde bulunmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başkanımız, danışmanlarının ve parti yönetiminin dışındaki 81 milyonun düşüncelerini de dikkate almalıdır 10 Ekim 2018 | 10.320 Okunma FETÖ iltisaklı atamalar, halkın Erdoğan’a olan güvenini sarsıyor 09 Ekim 2018 | 14.924 Okunma Bütün kamu kurumlarında ve özellikle üniversitelerde FETÖMETRE uygulanmalıdır!!! 04 Ekim 2018 | 8.330 Okunma FETÖ yönetimi ablalara mı devredildi? 03 Ekim 2018 | 9.978 Okunma Gazeteci Yazarlar Vakfı, New York’ta paralel BM toplantısı yaptı 02 Ekim 2018 | 5.796 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar